m audio firewire 410 sorunu

Başlatan sunay, Haz 29, 2009, 01:51

suny

herkese selamlar kullanmakta olduğum m-audio firewire 410 ses kartına bas gitarımı bağladığım zaman ses kısık olsa bile patlama (bu konularda pek bilgim olmadığı için tam olarak nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum ama clip denebilir belki) oluyor.bunun sebebini gitarı arada hiç bişey olmadan bağladığım için olduğunu zannediyordum fakat mxr di box ile denediğimde sonuç değişmedi.bunu nasıl düzeltebilirim.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Racsen

Alntı yapılan: "suny"herkese selamlar kullanmakta olduğum m-audio firewire 410 ses kartına bas gitarımı bağladığım zaman ses kısık olsa bile patlama (bu konularda pek bilgim olmadığı için tam olarak nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum ama clip denebilir belki) oluyor.bunun sebebini gitarı arada hiç bişey olmadan bağladığım için olduğunu zannediyordum fakat mxr di box ile denediğimde sonuç değişmedi.bunu nasıl düzeltebilirim.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Valla patlamayı bir şekilde tarif etmeniz gerekiyor. Ses kartının kendi mikseri var mı bu patlama orda peak şeklindemi gözüküyor, yada kayıt yaptığınız sequencer da mı peak şeklinde gözüküyor? Kanalın gain konumu ne durumda? 410 da Ins-HZ girişi olması lazım ordan giriyorsunu değil mi? Bas gitarınız ne?

Daha ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olabilirim belki.

suny

enstrumanı ses kartının ön panelinde bulunan mic/inst girişinden giriyorum.sorun kayıt esnasında değilde canlı çalarken oluyor ama kayıt yapsam da aynı sorunu yaşayacağım.sorunu tarif etmem gerekirse,sert tuşe ile çalarken kırmızı led yanıyor yani slap çalarken nerdeyse her vuruşta bi patlama oluyor ve ses kartının üzerindeki gain açık değil.bas gitarım fender deluxe jazz bass fakat başka gitarla denedim sonuç değişmedi.

Racsen

Şimdi üzerinde seviye kontrolüde varmış girişin 2 problem geliyor aklıma başka baslarla denediğinizi söylediğinizden.

1. olarak mic/line seçmek için buton olacak o yanlış seçili olabilir gibi geldi.
2. olarakta hala gaini fazla açık olabilir gibi geldi (gerçi gain kapalı diyorsunuz ama)

Peak led i yanmıyor sadece ses bozuluyor deseydiniz ses sisteminizde bir şey var diyecektim ama peak yanıyorsa girişte bir fazla yüklenme oluyor demekki.

2 enstruman girişide aynı sorunu yapıyor muki? Pasif haldede bu sorun varsa ve her gitarda yapıyorsa bir garanti kapsamına götürün derim girişlerini kontrol ettirmek bakımından.

marcus

Elektrik gitarların çıkışı genelde ses kartlarına yüksek geliyor. Ses kartının mikserinden mikrofon girişinin gain'ini kısmak gerek. O yeterli gelmiyorsa gitarın üzerinden volümleri kısmak lazım.

suny

öncelikle ilgilenip cevap yazdığınız için teşekkür ederim.evet iki girişde aynı sorunu yaşıyorum o yüzden ses kartında bi sorun olduğunu düşünmüyorum büyük ihtimal ben bişeyleri yanlış yapıyorumdur.ama ampeg svx programını kullanırken gitar üzerinden sesi kısıp,program üzerindeki masterdan açınca rahat kullanabiliyorum,şimdilik öyle idare edicem.
Alntı yapılan: "Racsen"Şimdi üzerinde seviye kontrolüde varmış girişin 2 problem geliyor aklıma başka baslarla denediğinizi söylediğinizden.

1. olarak mic/line seçmek için buton olacak o yanlış seçili olabilir gibi geldi.
2. olarakta hala gaini fazla açık olabilir gibi geldi (gerçi gain kapalı diyorsunuz ama)

Peak led i yanmıyor sadece ses bozuluyor deseydiniz ses sisteminizde bir şey var diyecektim ama peak yanıyorsa girişte bir fazla yüklenme oluyor demekki.

2 enstruman girişide aynı sorunu yapıyor muki? Pasif haldede bu sorun varsa ve her gitarda yapıyorsa bir garanti kapsamına götürün derim girişlerini kontrol ettirmek bakımından.

suny

ama öyle yapınca ses kartı üzerindeki volume ü bayağı açmam gerekiyor.benim kafama takılanda buydu zaten.teşekkür ederim marcus abi.

Alntı yapılan: "marcus"Elektrik gitarların çıkışı genelde ses kartlarına yüksek geliyor. Ses kartının mikserinden mikrofon girişinin gain'ini kısmak gerek. O yeterli gelmiyorsa gitarın üzerinden volümleri kısmak lazım.

marcus

Ses kartındaki volümü açmak sorun değil. Gain giriş sinyalini kontrol eder, volüm çıkış sinyalini. Çıkış keyfe bağlı olarak açılabilir ya da kısılabilir, orada bir problem yok. Ama giriş yüksek geliyorsa bu yaşadığın clipping sorunu ortaya çıkar. O yüzden gain'i kısıp volümü açmak daha sağlıklı.

suny

Alntı yapılan: "marcus"Ses kartındaki volümü açmak sorun değil. Gain giriş sinyalini kontrol eder, volüm çıkış sinyalini. Çıkış keyfe bağlı olarak açılabilir ya da kısılabilir, orada bir problem yok. Ama giriş yüksek geliyorsa bu yaşadığın clipping sorunu ortaya çıkar. O yüzden gain'i kısıp volümü açmak daha sağlıklı.

evet marcus abi ben de aynen dediğin gibi yapıyordum fakat kafama takıldı işte, acaba bende mi sorun var dedim.

Racsen

Ben hala gitarın üstünden volume u kısacak kadar yüksek bir gitar çıkışı olduğunu düşünmüyorum. Presonus Inspire kartın HZ girişine ken smith le girdim daha yeni, ki smith lerin çıkışları yüksek ( EQ yaptığımda dahada yükseldi). Buna rağmen yine bir miktar gain açtım HZ girişinin. Bence bir sorun var o bağlantılarda.

suny

evet aslında benimde kafam karıştı.bir arkadaşımda aynı ses kartı var.müsait olduğu bi gün ona gidip kartları karşılaştırmam şu an için daha doğru görünüyor.buradan durumu bildiririm.

suny

Geçen gün arkadaşımla konuştum.O da aynı şekilde girişte hiç gaini açmadığını ve aynen benim yaptığım gibi volume u vst pluginleri sayesinde yükselttiğini anlattı.Arkadaşımın söylediklerine göre düşünürsek,İlker abinin dedikleri sanırım benim için daha mantıklı.Yardımlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.