Bass'sız Backing Tracks

Başlatan , Ekm 13, 2009, 19:03

bassız backing track nereden bulabilirim, genelde çoğu sitede bass+davul mevcut. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

ozkansunar

"Drum loop " olarak ararsan bazi seyler bulabilirsin!

Sancak

Guitar proda  gerçek sesler yok. Sadece parçaya çalışmak için işe yarar diye düşünüyorum.

Evet diz kapakları sizlere ömür.  :)

Evet araştırmalarım ilk sonucu verdi:

http://www.freejamtracks.com

burada altyapılar mevcut hatta, parça 3 şekilde bulunyor: gitarsız, basssız ve davulsuz. Birkaç tonda çalabiliyorsunuz. Maalesef site engin bir deniz değil ama hiç yoktan iyidir.

sertac

Eğer ki,Funk-Pop Jazz çalacaksan Peter O' Mara'nın çok güzel bir ders programı var;
İstersen çalınan Line'ları notadan takip edip,çalabilir,Veya Bassız Track'leri kendin çalabilirsin.Ben bir dönem çalışmıştım onu,çok eğlenceli ve çok da geliştiriciydi.
Eşliklerde şaka gibiydi, :)
İsmine baktım da şimdi Tam isimi , A Rhytmic Concept For Funk And Fusion Bass Peter O Mara Patrick Scales

valla süper, teşekkürler. Funk'a dayanamam, şu aralar Funk Fusion Bass - Jon Liebman 'nın kitabını çalışıyordum.

yeni bir site daha var:

www.songsterr.com

Sitede birçok şarkının altyapısı var. Parçalar (tek enstrumanla çalınmamışsa) kanal kayıt şeklinde ayrılmş ve hangi enstrumanın hangi tonları vurduğunu görebiliyorsunuz (tab olarak). en kötü özelliği parçaların midi olması (olsun) ve eskiden olmayan ama yeni eklenen, parçayı en fazla 30 sn. çalma sınırının konmuş olması. Tablar hala görülüyor. Bu sınır olayı her şarkıda da olmuyor, bilginize.

Çok kullanışlı, hatta hiç tahmin etmediğim Battlestar Glactica dizisinde çalan Bob Dylan'ın "all along the watchtower" nın yeniden yorumunu bulduğumda şaşırmıştım. Hiç ummadığınız parçaları (müzik yani :)) bile bulabilirsiniz.

Site süper, şiddetle tavsiye ederim.