Evde Amatör Kayıt yapmak

Başlatan , Nis 04, 2010, 13:54

ahmeteralpis

Özkan abi
Kızsınlar ne yapayım. Adam gibi yer yok ki aletleri deneyebileceğim. Hepitopu 2 mağaza var deneme yapabileceğim. Gerisi siparişle çalışıyor.

ozkansunar

Haklisin satin almak sorun oluyor, ama Ankaraliliktan degil Pintilikten yapiyorlar!

InTeR_WeLeT

Alntı yapılan: "ahmeteralpis"bir de bizin köyde(ankara, malum köyden farksız) sorayım da. mikser istememin sebebi monitör bir kulaklıkla ya da hoparlörle birlikte amfi olarak da kullanmak isterim ben açıkçası, hem sonra işime de yarayacaktır diye düşünmemdi.
gece geç saat işine gelince de, ev müstakil, en üst kata çıkar yaparım, sorun çıkmaz:D

Ankara köyden farksız mı???

YA sen Ankaralı değilsin ya da sokağa hiç çıkmıyorsun :D Ben Diyarbakırdayım burda bile istediğimiz herşeyi çok rahatlıkla buluyoruz bulamadığımızı da sipariş geçiyoruz...

Neyse konunun dağılmaması için hemen toparlıyorum...
Kardeş laptopta yapacaksan bu işi öncelikle bir harici ses kartı alman lazım...
Örneğin :

http://www.vatanbilgisayar.com/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-5.1-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_[img]34569

Önemli olan dip sesi engellemen... Sanırım bunda bir sorun çıkmaz...

Daha sonra edinmen gereken bir kayıt progamı...
Cubase 'i tavsiye ediyorum... BAna göre en sağlam program ama amatör olarak başlıyorsan Sonic Foundry' nin ACID veya Adobe' un Adobe Audition Programlarını deneyebilirsin...

Kolay gelsin...

Not: Kayıt işi basit görünse de içine girdiğinde ne kadar zor olduğunu anlayacaksın... Dip ses manyaklığı ne demek göreceksin :D jack ların kabloların neden yalıtımlı olması gerektiğini anlayacaksın ... :D Sessizlik nedir neden sessiz olunması gereklidir, çıldırmadan önce göreceksin :D Son olarak sana tavsiyem, ne yaparsan yap metronomla çalış... yoksa hiçbirşeyi oturtamazsın :D

Ang

dip gürültüsü ve latency (sesteki gecikme) esasında. tek başına dip gürültüsünü kesmek bence yeterli değil. :)

ahmeteralpis

Alntı yapılan: "InTeR_WeLeT"Ankara köyden farksız mı???

YA sen Ankaralı değilsin ya da sokağa hiç çıkmıyorsun :D Ben Diyarbakırdayım burda bile istediğimiz herşeyi çok rahatlıkla buluyoruz bulamadığımızı da sipariş geçiyoruz...

Neyse konunun dağılmaması için hemen toparlıyorum...
Kardeş laptopta yapacaksan bu işi öncelikle bir harici ses kartı alman lazım...
Örneğin :

http://www.vatanbilgisayar.com/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-5.1-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_[img]34569

Önemli olan dip sesi engellemen... Sanırım bunda bir sorun çıkmaz...

Daha sonra edinmen gereken bir kayıt progamı...
Cubase 'i tavsiye ediyorum... BAna göre en sağlam program ama amatör olarak başlıyorsan Sonic Foundry' nin ACID veya Adobe' un Adobe Audition Programlarını deneyebilirsin...

Kolay gelsin...

Not: Kayıt işi basit görünse de içine girdiğinde ne kadar zor olduğunu anlayacaksın... Dip ses manyaklığı ne demek göreceksin :D jack ların kabloların neden yalıtımlı olması gerektiğini anlayacaksın ... :D Sessizlik nedir neden sessiz olunması gereklidir, çıldırmadan önce göreceksin :D Son olarak sana tavsiyem, ne yaparsan yap metronomla çalış... yoksa hiçbirşeyi oturtamazsın :D

Hocam 17 yıldır ankarada yaşıyorum. Aradığım şeyler ilginç şeylerolunca bulması gerçekten zorlaşıyor. Mesela dün halfround tel bulamadım. ESI audio dedim Edirol olmasın o dediler. Ankara istediğin ana başlığı bulursun ancak ayrıntıya indiğinde olmuyor.

Sancak

Neyse ki senin ESI ulaştı. :) Edirol almana gerek kalmadı. :)

ozkansunar

Bakkala gittim Esi istedim," Esi taze bitti , edirol versek olurmu? dedi?"
hani bu hesap bi sey yaaa. hayret bi sey yaaa!

Goktug

bende böyle bir program arıyorum ama benimki farklı bir türden.Mesela bi şarkı var örneğin pantera -pyscho holiday. Bu şarkıyı o programa koycam sonra bende gitarı bilgisayara bağlicam yada amfiden çalcam mikrofonla şarkı çalarken kaydetçem.
Kayıt sonrası dinlediğimde benim çaldığım basslar ile birlikte dinlicem şarkıyı

(Bu sırada şarkıdaki orjinal bas gitarı çıkartıp ta kaydedebileyim olmazsa oda olsun üstüne koyayım cover yani ) Böyle bir program arıyorum.Ücretsiz olursa daha iyi olur :) ( Ekolayzırını falan ayarlayayım şarkının öyle kaydedeyim böyle olsa çok daha iyi olur ama olmasada olur )

son olarak windows movie maker`da denesem kaliteli bir sonuç çıkar mı ortaya ?

Ang

sarkiyi bilgisyardan calarken sende sarkiyi ustune bas gitar ile calarak kaydedebilirsin  ama sarkinin orjinal baslarini silmek pek mumkun degil gibi. yani orjinal baslarin ustune kaydedersin ancak. bir de ses karti dememin sebeplerinden biri de bu, kendi caldirini monitorlerken eger iyi bir ses kartin yoksa ses gecikmeli gelir.caldigin ile duydugun ayni anda gelmez yani. bu yuzden ses karti ve program beraber olmali diyorum ben. haa ufak kacirmalar olsun beni ilgilendirmez dersen amenna.

Goktug

gecikme ses kartından demek. Netse ben şimdilik beni idare edene kadar önce çalarım sonra çaldığımı pc ye yükleyip şarkının üstüne atarım.Çalarken metronom tutsun diye de mp3 ün kulaklığı ile çalar kaydederim :)
olmadı mac almak için para biriktiririz :) müzisyen bir arkadaşım bana bu tür işlerde en iyi bilgisayar mac demişti

marcus

Jenerik onboard ses kartlarında gecikmeyi önlemek için ASIO4ALL diye bir yazılım var. Her tür ses kartına uyan ASIO driver'larını içeriyor. Bunu kurarsnız gecikme olmaz.

http://www.asio4all.com/

Ang

ben bu asio4all u kurmus olmama ragmen, midilerde gecikme oluyor :(

marcus

Midideki gecikme ASIO ile ilgili bir mevzu değil. ASIO sadece audio ile ilgili.

Midi hadisesinde clocking denen birşey var. Gecikmeler genellikle onunla alakalı ama tam detay bilmiyorum. Sertaç, Özkan!!! Tıkhandım, yetişin :)

Ang

hehe :) ilker abi bir şey daha soracağım ya, bir de hani bir değer vardı. nerden nasıl yaptığımı unuttum 3 aydır cubase in yüzüne bakmıyorum. ama değer de tam olarak cubase ile alakalı değildi sanki. nasıl anlatsam bilemiyorum ki. hani görüntü ile ses arasındaki uyumu bozuyordu ama sesteki gecikmeyi de engelliyordu sanki. 44100 yerine 48000 ile falan çalışabiliyorduk. yada bu olay ses kartıyla mı alakalıydı. evet evet ses kartıyla alakalıydı sanki. oyyy bende tıkandım anlatamadım. :( dimyat, seyfo yetişin :)

ozkansunar

Cubase , asio vb. kavramlari bilmiyorum.? Logic yada protools gibi programlarla calistigim icin yardimci olamayacagim? (Kart olarak ta Apogee symphony32 kullaniyorum, valla bilemiyorum nasil yok ediliyor latency filan?)