Evde Amatör Kayıt yapmak

Başlatan , Nis 04, 2010, 13:54

sertac

Konu karman çorman olmuş lakin;Asio For All'da Buffer size ile sıkınıtlar olabilir;Eğer ki PC yeterli değilse;veya sistemde uygunsuzluk var ise,Buffer Size'da +- yapılsa dahi bazı latency sorunları olacaktır.Konuda ana temayı kaybettiğim için bir şey diyemiyorum.net sorular..net cavaplar :)
Bu arada bu kategoriye ait değil,o yuzden taşıyorum.

marcus

Ang'ın sorduğu soru MIDI'deki gecikmeler üzerine. O da bildiğim kadarıyla MIDI clock ile alakalı. MIDI aletlerin kendi iç clock'larını iptal edip hepsini Cubase'in clock'uyla senkronize çalıştırma hadisesi vardı galiba. Ben tam hatırlamıyorum, sen biliyorsan anlatsana usta...

Ang

anlatmak istediğim buffer size'ın midi ye etki edip etmediği ve midi lerdeki gecikmeleri bir ses kartı almadan gidermenin bir yolu olup olmadığı. :) ilker abi hislerime tercüman olduğun içinde bilakis teşekkür ederim. :)

sertac

Simdi midi konusundaki gecikmelerde çalımda veya okumada eger bir controller varsa (midi keyboard);oncelikle o kontrol edilmeli;Eger ki yoksa;Cubase içinde yazımda veya okumada bir sorunu varsa;Bunun nedeni yuksek ihtimalle arada bir ASIO protokolu olmadığı içindir.

Yani ASIO protokolü zaten Mıdı/Audio transferinin bir senkronde çalması için üretilmiştir.Sonuçta Midi frekanslarını yazım dönüşlerinde ne olarak duyuyoruz?Ses olarak :)

Midi Clock,Master olan bir alet edevat ile,Midi sinayli alışverişini yapan (çalma,durma,vs,)bir protokoldür.SMPTE,MTC gibi protokoller,daha çok midi aleti ve diğer vs. aletleri birbirlerine bağlarken kullanılır.Ki konumuzla alakası yok diye girmeyeceğim şimdi.

Olayı hiç dallanıp budaklandırmadan;DAW eger Cubase ise;ve arada bir protokol var ise;(ASIO) Device Set-up'tan hemen çözülür bu konu.

Buffer Size'ın ne oldugunu da net olarak anlamak lazım;PC  bir işlemi yaparken;işlemi yapmadan hemen önce;belirli bir belleğe ihtiyaç duyup;onu içinde saklayıp daha sonrasında kaynağa sinayli gönderir.Örnek CD yazmak gibi.

Dolayısı ile Buffer Size'ı yükseltirsek Latency dediğimiz gecikme artacaktır;ne kadar düşürürsek o kadar Latency düşer;Lakin ASIO 4 ALL iyi bir PC standartı yoksa;Seste kayıplara başlar;Ve tahammül edilemez hale gelir.eninde sonunda bir sorun çıakrtacaktır;Bu yüzden ucuz yollu da olsa ASIO driver'a sahip bir ses kartı alınmalıdır.

Standart bir ASIO destekli Ses Kartı ile (Örn.M-Audio Fast Track USB ) Lap top aracılığı ile sorunsuz çalışabilirsin;Elbette sorunsuz diyorsam,Senfoni mix'i yapamazsın,Ama Şarkılarını çalışabilir;latency derdin olmadan light formlarda aranje yapabilirsin;Bas gitarını girip kaydını yapıp,dinleyebilirsin.

Ang

hani harici bir ses kartı güzel bir çözüm tabi ki de her zaman k psikolojim ile taşı sıkıp suyunu çıkartsak. allem etsek kallem etsek bu gecikmeyi harici bir şey kullanmadan geçirebilir miyiz diye sormuştum ben. :) sağolasın sertaç abi. :)

sevgiler,
orkut

Ultura

Propellerhead's Record'la kayıt yaptım .mid uzantısı aldım.Bunu Reasonla waw a çevirmek istiyorum fakat .mid dosyasını import ettiğimde reson da ses kaydına dair hiç birşey göremiyorum.Aynı .mid dosyasını tekrardan Propellerhead's Record'la da açamıyorum boş ses dosyası olarak gösteriyor sorun ne olabilir?
Teşekkürler..

sertac

Alntı yapılan: "Ultura"Propellerhead's Record'la kayıt yaptım .mid uzantısı aldım.Bunu Reasonla waw a çevirmek istiyorum fakat .mid dosyasını import ettiğimde reson da ses kaydına dair hiç birşey göremiyorum.Aynı .mid dosyasını tekrardan Propellerhead's Record'la da açamıyorum boş ses dosyası olarak gösteriyor sorun ne olabilir?
Teşekkürler..

1.si Bu konu başka bir başlıkla açılmalı..
2.si Başlıkta yazacağım :)

Baran

Micro Br, multitrack recorder sayılır mı.Vokal gitar bas ritm kayıt etme imkanı varmı.Harici mikrofon bağlantısı yapmak mümkün mü.

Sancak

Multitrack zaten. Fakat kayıtları tek tek alıyor. Yani aynı anda hem mikrofon hem gitarı kaydedemiyorsun. Ama 4 track kayıt yapabiliyorsun tek tek. Daha sonra bu farklı 4 parçayı birleştirme imkanı ile virtual tracklar da elde ediyorsun yanlış hatırlamıyorsam 64 kanala çıkıyor toplamda. Ben en fazla 5-6 kanal kayıt yaptığım için hiç zorlamadım kaça kadar çıkıyor. Mikrofon üzerinde de var, ayrıca takılabiliyor da. Stereo mikrofon takmak da mümkün. Hatta Roland ve Sony'nin minik stereo mikrofonları var bu tip aletler için özel. Biraz tuzlular gerçi, 85 dolar filan, ama ben 20 dolara filan almıştım sıfır, toptancıdan tabii.

Bir üst model olan BR600de aynı anda kayıt imkanı var mı bilemiyorum. Özkan hoca bir ara bakacaktı bu iki modele Musicstore'dan, ama sonra ben micro br alınca unuttuk o işi, bakmıştır ama muhtemelen ona bir sorabilirsin. Ya da kitapçığını indirip bakabilirsin.