Kanal Kayıtta Problem

Başlatan , Haz 13, 2010, 22:14

batuhan123

Merhaba ,

Batuhan ben , site tekrar açılmadan önce 'slowmetal' adlı kullanıcı hesabı bana aitti.Neyse , problemimi kısaca anlatayım.

Ashton MXL6 mikserim var.Cubase de kayıt yapmaya çalışıyorum.Bu konularda çok acemiyim ve şunu öğrenmek istiyorum :

İlk kanal kayıdı aldıktan , partisyonu çalıp , bitirdikten sonra , ikinci kanal kayıda geçiyorum.O esnada kayıt alırken bilgisayar bana 1. kanal kayıttaki sesi verirken , 2. kanal kayıttayken çalmış olduğum partisyonun üstüne bu sefer 1. kanal kayıttaki ses üstüne biniyor ve çaldıklarım karma karışık oluyor. Eskiden 2. kanal kayıdı yaparken 1. kanalda sesi veriyordu , onun üstüne çalıyordum ama 2. kanalda o sesi kayıt etmiyordu , sadece o an çalığım partisyonu kayıt ediyordu(sanırım normal olanı bu!). Eskisi gibi olmasını istiyorum.Bütün olaylar birbirine girdi, ne yapacağımı henüz bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim...

Sancak

Evet Batuhan biraz karmakarışık olmuş. Ben tam ne olduğunu bile anlayamadım? Bir daha tarif etmeye çalış. İkinci kanala kayıt yaparken ikinci kanalın üstüne çalan ne? Kaç tane ikinci kanal var? İkinci kanala kayıt yaparken ne çaldığını mı duymak istemiyorsun? Nedir olay? İkinci kanala kayıt yaparken bu kanala hem yeni kayıt hem de birinci kanaldaki kayıt mı kaydediliyor?

canbayir

Her kanalda bir kırmızı(record) birde, sarı(sesi duyma) lamba olayı var tıklayınca yanıyorlar.

Sadece kayıt edeceğin kanalda KIRMIZI lamba yanık olmalı. Sarıyıda yakarsan hem sesini duyarsın hemde Kayıtta olursun.

Diğer kanallar Kırmızı yanmasın. Diğer kanalların sesini duymak istiyorsan Sarı lambaları kurcala.

Kırmızı Sarı lamba lafını kolaylık olsun diye kullandım anlarsın heralde ordaki basma yerlerini.

batuhan123

Şimdi ilk kanal kayıdı açtım ve çaldım diyelim.Onun işi bitti.Hatta o ritm gitar olsun. Ardından solo gitarımı kaydetmek istiyorum.Record tuşuna bastığım an normalde 1 kanal kayıttaki ritm gitar arkada çalmalı ki bende onun üstüne kayıt edeyim.Sorun ben solo çalarken , ritm gitarın hoparlorden ya da biryerden gelen sesini bilgisayar kayıt altına alıyor.Ben record'a bastıktan sonra hiç birşey çalmasam , sadece ritm gitar çalsa 2. kanal kayıtta yani solo gitar bölümüne ben birşey çalmadığım halde gidip ritm gitarın sesini kayıt ediyor.Sorun bu ...

batuhan123

Çok teşekkür ederim , hemen deneyeyim...

batuhan123

Yine olmadı. Disable ettiğim halde yine alıyor sesi...

Sancak

Tamam anlaşıldı şimdi. Windowsdan olabileceği gibi programdan da olabilir, kayıt kaynağını seçmen gerekli. Kayıt kaynağı line-in den giriyorsan line-in mic den giriyorsan mic olmalı. Muhtemelen sende "ne duyarsan kaydet" "record what you hear" (benim ses kartının ayarında öyle seninkinde farklıdır muhtemelen) diye bir seçenek var o seçili.

batuhan123

Nasıl düzelteceğim ?

sertac

Mixer Return yapıyor;durum bu :)
Batuhan;Bana ulaş yarın.Hatırlat mutlaka.

Ang

-mikser return olabilir
-kayıdı mikrofon ile yapıyorsan, hoporlörden duyduğunu tekrar kaydediyor olarabilir.
-windows un kaydetme seçeneklerinden mic ya da line-in seçili olmayabilir. bu durumda ses kartı ne geçiyorsa içinden kaydeder. bu nu çözmek için sağ alt tarafta ki hoporlör e sağ tıklayıp ses denetimi açabilirsin. sonra seçeneklerden özellikleri tıklayıp çıkan pencerede kaydetme butonuna basabilirsin. (ama aşağıda mikrofon, line-in gibi kutucukların yanında tik işareti olduğundan emin ol) bunun ardından açılan pencerede mikseri nereye giriyorsan o nu seçip o şekilde kayıt yapmasını sağlayabilirsin.

mikser return ü ise sertaç abi anlatacağım demiş. ben girişmiyorum o mevzuya :)

sertac

Çözüldü konu;Konu mixer girişlerinin yanlış in'e girmesinden kaynaklıydı.

octave

Sanırım stereo karıştırıcıyla alakalı bir durumdu.