Alesis IO-2 EXPRESS Ses Kartı tecrübesi...

Başlatan Tanju, Tem 22, 2010, 21:32

elzem

Merhaba arkadaşlar.
Yeni satın almış olduğum ses kartım bugün elime ulaştı. Fakat ben bu usb ses kartları olduğu kadar kayıt teknolojileri hakkında da oldukça cahil olduğumdan pek bir şey beceremedim  :roll:  Kartı usb girişinden bağladım ve Denetim Masası üzerinden hoparlör ve kayıt için varsayılan olarak ayarladım. Fakat şu an bilgisayarımdan herhangi bir ses alamıyorum.  :cry:
Sizce neden olabilir?

ozkansunar

Sistem karti tanimiyor gibi duruyor? :D  driver inin filan yuklemedinmi? oyel olurmu takfisi bitir isi seklinde? Manuel de yazan install islemleri tamamen yapildimi? PC Sistemin ne? DAW ne ? azicik bilgi verirsen cubase konularinda "Kaptan-i Derya " olan arkadaslarimiz yardimci olur, Konu logic yada protools ise ben ahkam kesebilirim, sevgiler

elzem

ozkansunar,
Konu biraz zaman aşımına uğramış olsa da devam ediyorum :)

Şimdi öncelikle belirtmek gerekir ki ben bu ses kayıt konusunda son derece cahilim.

Driver yükleme işlemleri tamam. Zaten otomatik yüklenmişti. Yanında gelen CD de sadece Cubase LE vardı onu da yükledim.

Benim kullandığım program MAGIX Samplitude. Sistemim Pentium Dual-Core 2.8 GHz işlemci, 2 GB Ram bellek, İşletim sistemi de Windows 7 Starter.

Şimdi benim yaptığım işlemler şu şekilde; (Gülmek yok ama)  :lol:

Ses kartını bağlıyorum, driver zaten yüklüydü ve ses almak için de ses kartının kulaklık çıkışına kulaklık bağlamak (normal mp3 çalar kulaklığı) ya da kartın Main yazan çıkışlarına bilgisayar hoparlörü bağlamak gibi çözümler deniyorum. Aldığım sesler her iki şekilde de gürültülü ve düşük oluyor.

Kayıt yapmaya çalıştığımda ise yine son derece gürültülü bir ses elde ediyorum.
Ses kartını daha önce bir arkadaşımın evinde bilgisayarda denemiştik hemde iki enstrüman bağlayarak (bas gitar+elektro gitar). O zaman gayet güzel bir kayıt elde etmiştik. Yine aynı programı kullanıyorduk (Samplitude)
Çıkış olarak müzik seti hoparlörü kullanmıştık :) Onun bilgisayarı antikaydı :D ama sistemi XP idi mesela.

Anlatabildiğim kadarıyla problemim bu şekilde.

Bir el atın canım abilerim bu garibana  :cry:   :D

ozkansunar

Kartin driveri yok mus, plug in play
samplitute ün Win7 icin update i sitesinden indirmen gerekiyor, güncelleme ile konu hallolacaktir.(Lisans sahibi oldugunu varsayiyorum ??)

elzem

Evet kullandığım bütün yazılımlar orjinal lisanslı. Şu an evimde değilim fakat ilk fırsatta söylediğiniz update işlemini yapacağım. Bunun yanısıra mesela kart takılıyken normal bir mp3 dosyası yürütmek istediğimde de (Samplitude da olduğu kadar olmasa da) kalitesiz ses alıyorum. Acaba sorunum Windows 7 kaynaklı mı yoksa ses çıkışlarını bilgisayar hoparlöründen vermemle alakalı mı diye düşünüyorum...
Bunun yanı sıra kayıtlarım da inanılmaz kalitesiz oluyor...

btb200

senin kartın ve driveri hakkında bilgim yok ama genel olarak konusayım,zerre kadar yardımım dokunursa ne mutlu bana.. ses kartını yöneten programı aç. kayıtla ilgili kısımdaki mikrofon,input,veya stereo mixer butonlarından herhangi birini aktif hale getir ses almayı dene.baktın ilk secenekte olmadı,diğerlerinde dene. ben kendi kartımda öyle yapmıştım.

diğer muhtemel problemlere yönelmek açısından bi soru da ben sorayım bilgisi olan kişilere.. acaba bu usb ses kartını biostan yada aygıt yöneticisinden aktifleştirmek arkadaşın sorununu çözer mi?

elzem

btb200,
Yardımın için teşekkürler. Ses kartını yöneten bir program yok. Fakat mesela Ses-Kayıt programını açtığımda altta bildirimler kısmında çıkan ASIO ayarlarında io|2 (kullandığım ses kartı yani  :) )aktif olarak seçilmiş görünüyor. Bunun dışında Aygıt Yöneticisi ve Denetim Masasındaki Ses ayarlarında da sistem varsayılanı olarak görünüyor kart.
İlgin için teşekkür ederim.  :wink:

ozkansunar

Ses karti arkadasin XP bilgisayarinda basari ile calistigina gore, sadece win 7 den kaynaklanan bir update sorunu var diye dusunuyorum,
ancak mp3 u de caldiriken ses kotu gelmesi , samplitude un bir sorunu olmadigi anlami tasiyor...
bilemedim vallah! :oops:

elzem

Forumunuzun en problemli üyesinden herkese tekrar merhabalar :)
Bugün ses kartının probleminin ASIO sürücülerinden kaynaklı olduğunu öğrendim.

Yepyeni bir soruyla karşınızdayım :D
Sistemim Windows 7 Starter, Asio4All yüklediğimde ve ses kayıt programını açtığımda (Samplitude ve Cubase her ikisinde de denedim) alttaki Asio kontrol panelinde ses kartım io|2 sürekli meşgul olarak görünüyor. Asio Kontrol Paneldeki io|2 simgesinin üzerinde kırmızı bir çarpı işareti var ve üzerine geldiğimde "Meşgul", "MS GS Wavetable Synth Etkin Olabilir" türevi sinir bozucu yazılar çıkıyor.  Asio'nun eski sürümlerinde de denedim ama bana mısın demedi.

Yardımlarınızı bekliyorum en sevdiğim forumun en sevdiğim Kaptan-ı Deryaları :D