Stereo...?

Başlatan besim, Ekm 18, 2010, 03:05

octave

Konu bas değil.Akustik gitarın kayıtlarını dinliyorum.Sanki iki defa kaydetmişler birini left diğerini ride şeklinde ayırmışlar.Birbirlerinden farklı çalındıklarının farkındayım ama denemedim henüz.Akustik gitarla çok ilgili olmadığım için kayıt yaparken bu bilgiye ihtiyacım oluyor.Yada kimi frekansları left kimisi ride mı yapıyorlar?Böyle bir effeckt/plugin var mıdır:)?Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum...

Ang

plug in den ziyade pan'lama yaparak elde edilen bir durum gibi gözüküyor. elimizde iki adet aynı riff ve ya melodinin çalınmış olduğu akustik gitar kaydı olsun. birini %60 sol diğerini %60 sağ tarafa doğru panladığımızda senin dediğin gibi bir sonuç elde edebiliriz. hatta sağ taraf panladığımızın sesini biraz daha açıp sol taraftakini biraz daha kısarsak. akustik gitar ağıslıkla sağ kulaklıktan geliyormuş ve sol kulaklıktan da hafif bir şekilde chorus kullanılmış gibi hissedebiliriz.

marcus

Akustik kayıtlarında sık kullanılan bir teknik. Aynı parça için 2 kez kayıt alınır, sonra onlar sağ ve sol panlanarak mikslenir. Birebir aynı olmadığı için hafif chorus'lu olur. Biz de Zift albüm kaydında o şekil kaydettik akustik gitarları.

octave

Teşekkürler arkadaşlar.