Edirol Orkestra

Başlatan Oğuz öztürk, Şub 14, 2006, 16:05

ouz81

Bildiğiniz gibi edirolde 16 farklı enstruman açılıyor . Proje üstünde çalışırken 1. kanala piyano , 2. kanalada keman verdiğimizi varsayalım . notalırımızı yazalım , basalım çalsın . Sonra programı açıp kapatınca bi bakalım ki  1. kanal flüt olmuş 2. kanalda obua .
Bu durumu ortadan kaldırmanın yolunu bilen varsa Allah rızası için söylesin .

sertac

Selamlar;mesajına cevabı biraz gec vericem özür dilerim;Ancak farkettim;
Hemen cevaba girelim;Bu sorun bir çok kişinin başını ağrıttı  ama aslında cok basit bir formulu var;Edirol'de set-up'ını ayarladıktan sonra System'e gir.(bundan önce,Eğer sürekli bir edirol kullancısı isen belgelerime bir edirol klasörü aç ki;sürekli bu dosyaları arayıp durma;bu dosya dediğim .ope dosyası)
Sisteme girdikten sonra ortada File'a tıkla ve Performace'ı Save et.
Aynı set-up'ı çağırmak için ise aynı mantıkta Load yapman gerekiyor.
İşte bu kadar.

nomsiasa

bu edirol ne ilk defa duydumm :o

cuneyt

MErhaba

Cubase için sanal enstruman seti.Çeşitli orkestra varyasyonları var. Yani barok, büyük klasik müzik orkestrası ya da bando gibi. Enstrümanlarda bu seçime göre değişiyor.

[code:1:[img]Ama parçayı kaydedip cubase'i kapatıp açtığımda ayarlar sıfırlanmış, seçtiğim barok orkestrada default olan klasik müzik orkestrasına dönmüş. Tabi bütün kanallardaki enstrümanlar da değişmiş. O yüzden default ayarları kullanmaktan başka birşey yapamıyorum şimdi. Orkestra stilini de parçayı her açtığımda yeniden seçmek zorunda kalıyorum. [/code:1:[img]

gibi bir soruna

[code:1:[img]Edirol orchestral vst ara yüzünden file ı bularak performance ını save et.sonrasında projeni her açtığında yine file menüsünü kullanarak o kaydettiğin performance ayarlarını load yap.sorunun çözülecektir.[/code:1:[img]

şeklinde cevap verilmiş..