Cubase

Başlatan Sertaç E., Mar 08, 2006, 12:59

Gokmen

Ya bu arada belirteyim de, bende o kadar iyi değilimdir Cubase konusunda, dilim döndüğünce başıma gelenlerden ve araştırdıklarımdan öğrendiğim kadarı ile yazmaya çalışayım.

Önce ses kartı ne o önemli, ikincisi VSTi ile oluşturduğun sesler, yani MIDI giriş ile bir VST atayarak oluşturduğun kanaldan gelen sesler, senin Audio kanalda kaydettiklerine göre geç geliyor olarak anladım sorunu.

Ben aynı sorunu yaşamıştım, özellikle MIDI klavye ile girip çaldığım ve kaydettiğim MIDI kanallarda seste gecikme sorununu, onu da şöyle çözdüm;

Ses kartım MAudio 24/96, Cubase > Devices > Device Setup > VST AudioBay kısmına geldiğinde, sağ tarafta Master ASIO Driver gibi bir seçenek çıkıyor, orada bende seçili olan ASIO MultiMedia Driver idi, bunu MAudio Delta ASIO olarak seçtim ve o gecikme sorunu ortadan kalktı.

Tabii bu ayar durumu ses kartına da bağlı. Yine de ses kartınızla ilgili ASIO Driver'ı yükleyip, anlattığım bölümden driver seçimi yaparak ayarlamaya çalışırsanız sanırım sorun çözülecektir.

adm

ben bu kayıt işini beceremiycem galiba  :?  :?

adm

Alntı yapılan: "_silent"cubase'in kullanımını kolaylastıracak notlar(resimli anlatım)

kolay gelsin...

bu notların Türkçe olmsına çok sevindim. teşekkürler :wink:

merhabalar cubase sx 3.1 yükledik ve ses kartımız creative blaster Audigy.kayıtta sesler gecikmeli geliyor.ınput output arasında 600 ms var.ve cubase hala eski realteck i görüyor.bikaçdefa silip tekrar yükledik aynısı oldu.master asio driver de 2 seçenek var.bunlar asio multimedia driver ve asio directx fulldublex driver var.yeni ses lartı yüklememize rağmen bunlarmı olması gerekli...??? yardım ederseniz çok seviniriz...

sertac

Alntı yapılan: "cemdorella"merhabalar cubase sx 3.1 yükledik ve ses kartımız creative blaster Audigy.kayıtta sesler gecikmeli geliyor.ınput output arasında 600 ms var.ve cubase hala eski realteck i görüyor.bikaçdefa silip tekrar yükledik aynısı oldu.master asio driver de 2 seçenek var.bunlar asio multimedia driver ve asio directx fulldublex driver var.yeni ses lartı yüklememize rağmen bunlarmı olması gerekli...??? yardım ederseniz çok seviniriz...

Onlar zaten default olarak varlar,sorun yok yalnız Device Set-Up - Vst AudioBay'de eğer ASIO CREATIVE AUDIGY görünmüyorsa,Ses kartının ASIO protokolu yüklenmemiş demektir;
Tavsiyem Creative'in sitesine gidip en son sürümü indirmen ve tüm ses sürücülerini,Application Data'daki Steinberger Klasörlerini vs.temizledikten sonra hepsini tekrar kurman;3.1'de bazı ses kartı protokolerinde çeşitli sorunlar çıkabiliyor,Bu konu ile ilgili olarak nette biraz araştırma yaparsan Audigy ve Sx Çalışanlardan ipuçları alabilirsin ve sorunsuz bir şekilde çalışabilirsin.
Eğer bu işlemden sonra da Audigy Asio çalışmıyorsa eğer;Şimdilik idareten ASIO 4 ALL yükle; http://www.asio4all.com ve AudioBay'den bunu göster,eğer pc orta karar düzgün bir şeyse bu latency olayını ortadan kaldıracaktır.
iyi çalışmalar.

iyi çalışmalar...bende cubase sx3.1 var ses kartımda maya44...pc im gayet ii...p4 3.6ghz 720gb hdd
1 aydır boğuşuyorum cubase ile bayaa şey çözdüm...ama hala ses kaydı yapamıyorum...maya 44 ayarlarından bişi anladıysam arap olayım:)))

bir şarkımı düzenledim...bugün açtım dinledim bir şey daha eklemek istedim...midi kanalı açtım vst den virtual guitarı seçtim soldan in:key49 out:virtual guitar ayarladım ama oda ne...midiye basıyorum ses yok...a1 synth ile değiştirdim mouse ile basıyorum ses var ama midi klavyeyle gene yapamadım...delirdim yaaa...neden olmuyordur?midi klavyeyide görüyor üstelik...

Racsen

Midi sinyali varmı cubase de?

yani...iananın anlamadım anladıysam arap olayım:)
bugün hiçbirşey yapmadım ama düzeldi:))))
maya44 ses kartım var peki ses kaydetmek için ne yapmam lazım...mikrofondan ses alamıyorum...mikrofonum basit bişey...öyle shure falan değil:)

adm

O program sadece vst değilse programı kendi başına açıp(cubase den ayrı) ayarlardan midi inputta Key 49 klavyen ''on'' modundamı ona bak diyecem ama sorun bu herhalde.Midi klavyeyi görüyor olabilir ama klavye ayarlardan off konumundadır Midi Input seçeneklerine bak ayarlardan.Hem cubasede hem diğer programlarda tek tek.

octave

Öncelikle basgitarist.com'un gösterdiği bu ilgi için çok teşekkür ederim.Bir sorunum var Cubase SX 3 kullanıyorum.Yani kullanmaya çalışıyorum:) Eklenti olarak Artist Grooves programım var ama ben bu programla cubase üzerinde çalışamıyorum.Vst bölümüyle bir bağlantı kurulmuyor.Daha midi kablom gelmedi belki bu yüzden olabilir diyecem ama fareyle de işlem yapılabiliniyor:SYa ben de güzel davullar yazmak istiyorum:(

Herkese merhaba, benim öncelikle birkaç sorum olacak.
 Ses kartım 5.1 Soundblaster Audigy,belirtmekte fayda var.
-Cubase için kurduğum Amlitube de fena cızırtı sorunu var hemde fena cızırtı oluyor, fakat sağ alttaki master tuşunu kıstığımda cızırtı kesiliyor.
-Amplitube'le çalınca ses farkını göremedim.Hatta onsuz daha güzel ses çıkıyor.Peki o zaman amplitube 'ü niye kullanırız?
-Cubase'i hiç kullanamıyorum, ne davul setini ne başka birşeyini.Amplitube'ü bile ensrüman olarak çağıramadım.Hatta çağırsam ne yapıcam onu da bilmiyorum  :) Söylenenlerden anladığım kadarıyla ses tonunu vs değiştirmeyi kayıt yaptıktan sonra yapabiliyoruz öyle mi? Benim istediğim çalarken sesi değiştirmek.Bu mümkün değil mi?

Şimdilik bu kadar.Teşekkür ederim ...

marcus

Amplitube'u gitar kanalına insert olarak vermen lazım. Sol sütunda "Inserts" diye bir sekme var. Onu açıp Insert slotlarının birine Amplitube'u açacaksın. Bu şekilde kanala kaydettiğin gitar çıplak olarak kaydedilir ancak geri oynatma sırasında Amplitube üzerinden geçerek çıkışa verilir. Sen de böylece kaydettiğin çıplak sinyali daha sonra istediğin amfi modelinden geçirip istediğin gibi tonlarsın.

sertac

İlker'in dediklerine ek olarak Amllitube veya herhangi bir Vst (veya Au,RTAS neyse işte platormda çalıştığınız format )Eklentiyi,Real Time çalmak içi monitoring yapmanız gerekli;Bunun için  İlkerin dediği gibi Mix Kanalı Panelindeki,Sol boşluklara gerekli plug'in'i ekledikten sonra,Sayfa üstündeki kayıt yapacağınız kanalın üzerindeki minik kulaklık şeklindeki,Monitoring düğmesine basmanız gerekmekte.
Böylece çalarken hangi efekt,kabin vs kullanıyorsanız bunu duyarsınız.
Elbette Amlitube,Ampeg SVX (Ki bas gitarcı isek,işimize daha çok yarayacaktır),WAVES GTR veya Guitar Rig,Hepsi aynı protokollerle çalışır.Ve Ciddi Ram yerler,Burda da iyi bir ses kartına art,bir de iyi düzenlenmiş bir sistem ve bilgisayar gereklidir.Eger ki Creative'in güncellenmiş bir ASIO driverı mevcut ise,öncelikle onuı indirip kurmak,daha sonra Ram yeterli ise,Buffer Size'ı dengelemek gerekli.Öbür türlü Ya çok latency (gecikme) veya çok yüksek ramle çalışacağı için cızırtı gelecektir.
Kolay Gelsin.

tüm bilgiler için herkese teşekkür ederim işime yarıyor...
herkese iyi çalışmalar...

Merhabalar cubase i yeni kullanmaya başladım doğal oalrak bi çok sorunla karşılaştım forumlar sayesinde çoğunu hallettim ama şöle bi sorun var ki çaresini bulamadım.
 mic. girişinden gitarı kaydederken kısa bi süre sonra ses azalıo yavaşca ve sonra hiç ses gelmio kayıda devam ediyor ama gitardan hiç ses gelmiyor bunu nasıl çözebilirim?