kayıtta gerekli koşullar..

Başlatan oki, Nis 16, 2006, 18:42

bassriffs

merhabalar ;

hiç sıkmadan konuya giriyorum şu an elimde iyi bir pc ve iyi bir bas var ama o stüdyolardaki gibi kayıt yapabilirmiyim ?

yani sürekli çalışıyorum ve vaktim yok şöyle pc yi falan bi tarz yapsam sizce kaça patlar speakerlar ses kartı nebiliim kayıt için gerekli olan en iyi şeyleri ya da iyi şeyleri fiyatları orta benimle paylaşırsanız çok sevinirim nası bir yol izleyebilirim :?:  

teşekkür ederim şimdiden , OKAN

magius

ewet aslında ben de aynı soruyu sormak istiyodum
elimde sağlam bi 64amd pc war acaba bu pc ye bi m-audio fast track usb
alsam amfinin xlr den bu aletin xlr sine girip kayıt alabilirmiyim(biraz daha spesifik oldu bnmkisi ama) ne kalitede olur bu kayıt

Verisakeet

Öncelikle iyi bir ses kartı gerekir. M-audio mesela. Bunun yanında amfiye gerek kalmaz zaten kendisinin preamp özelligi bulunmakta çoğunun.

Creative in audigy 2 bilmemne modeli var 250 kusur dolar. Bu alette eax vs desteklemekte hem oyunla ilgili hem kayıtla ilgili olanlar için çok iyi bir kart. Maudio gibi internal ve external olarak 2 parca. Preamp ozelligi var direk gitar girilebilmekte. Maudio ve bunun gibi kartlar sadece kayıt için performans çıkarmakta. Onlarında yaklasık 300 dolardan başlıyor modelleri sanırsam.

Speakerlar biraz pahalı diye biliyorum. Studyo speakerları 400 euro civarında galiba. Görünce boyut baya ufak gelir ancak gerçekten kayıt amaçlı olduğundan cam gibi ses veriyorlar.

Pc için önemli unsurlar harddisk, usb 2.0 işlemci ki özellikle ht destekli p4 işlemciler çok iyi performans gösterir realtime efektlerde ve işlemlerde. Önbellekleri yüksek işlemciler sıkıntı yaratmaz.

magius

abi harddisk tamam pc de 64 bit amd3000 512 ram war ama ses kartı onboard işte ben su m-audio fast track usb den alsam olurmu acaba diyorum

Verisakeet

Gayet güzel olur tabi niye olmasın. İçinden de muhtemelen yeterli performansda kayıt yazılımları çıkacaktır.

magius

yazılım dert diil aslında bnm merak ettiğim fast track usb aynı zamanda bi ses kartımı çunku onboard ses kartım cok kotu sayılır

Verisakeet

Fast track kayıt amaçlı, harici bir alet. İçinde de preamp barındırmakta. Haliyle ses kartını ilgilendirmiyor. Bilgisayarında açıp film izleyeceğin zamanda bu alet seni ilgilendirmeyecek ve kendi on board ses kartını kullanacaksın. Ama fasttrack ile beraber sanırım sağlam mönitorlere ihtiyacın olur.

magius

mönitor derken  kasıt

not:öhümm bu arada biraz chat oldu ama :wink:

Verisakeet

Olsun sonuç olarak her okuyan bu konuda fikir sahibi olcaktır :)

Mönitor derken bu alete bağlayacagın kolonları kastediyorum. Herhangi birşeyde bağlayabilirsin ama gerçekten ne kaydettigini duymak ıcın alacagın kolonlar pahalı olacaktır.

Racsen

Fasttrack kendisi bir Usb ses kartıdır içinde Pre-amp yoktur bu arada sadece mikrofon girişinde gain tarzı bir düğme var diye biliyorum.

güzel kayıt alınabilir.Bu arada arkadaşın ilk mesajın sorduğuna cevap olarak tabiki profesyonel studyodaki kayıtlar gibi olmuyacaktır bi home studyo için bile bi 3000 dolar falan harcamak gerekiyor sanırım.

magius

oo sistem sağlam 1992 vestel  :D  aletin parçalarının yarısı italyan yarısı alman içinde chip yok masallah :D  :D  :D  tertemiz we inletio

Verisakeet

Fast trackde sadece stereo monitor cıkısları var. Bir ses sistemi baglamak için cıkış yok yanı tek basına ses kartı degil ve preampa sahip diye biliyorum ben, tabi yanıltmak ıstemem. Belkide pro olan modeli böyle ama preampsız gitar girişi olan bir alet henüz görmedim.

bassriffs

ya ben record dergisindemi ne bir şey görmüstüm onboard bi sistem böle altında yeşil yanan bir ışık ince uzun kayıt için onu birdaha başka biryerde görmedim ve okuduğumda ucuz ve güzeldi hatırlayan varsa marka model vs .. ii olr bide muhabbet baya koyulaşmış ...bizim yararımıza çok güzel bence arkadaşlar devam okuyoruz fikir alıyoruz

sertac

Selamlar;Arkadaşlar;
Pc ile Kayıt olayında en önemli konulardan biri anakarttır;Anakartınız eğer gercekten iyi bir anakart ise,onboard bile çalışabilirsiniz.(onboard ses kartının Asio desteği olmalı)Buna hemen bir örnek vereyim.Bende ASUS A7 N 8 x DELUXE 8  Buffer modeli var;Pulsar ses kartımı sattığım zaman arada bir zaman vardı ve müzik yapmam gerekliydi;Sonra doğru konfigrasyonu kurup onboard ile kayıt yapmaya başladım.Şu an ses kartım tabi ki var ama;halen hazırda istersem Onboard ile 24 kanal Vst-i ve 6-10 Kanal arası kayıt yapabiliyorum home studiomda.Arada tabi çatlamalar oluyor buynun için de hemen Cubase'in üzerine bir sayfa açmam yeterli oluyor ya da device set-up'tan Asio Driver'ı açıp kapıyorum.

Ses kartından önce,Pc'de hangi platformu nasıl kullanağımız bilmek önemli;Bir çok Cubase ve benzeri programı kullnanan arkadaş daha ayarları bile yapmadan kayıt yapmaya çalışıyor.Bu mümkün değil.Doğru konfigrasyon çok önemli.Cpu,Amd olursa daha iyi olur ama diğer konularda Amd İntel'den daha cok tıkanır bunu da bilelim,ama müzik mantıklı performans olaylarında amd her zaman daha cok tercih ediliyor,İyi bir anakart da gerkeli elbette(onboard ses kartının Asio desteği olmalı),Min.512 Mb düzgün çalışan bir Ram,Ve Kayıt Platformu (Cubase gibi).
Sonra ki konu kayıt yapılacak platformu ayarlamak,Oturup da Bus'ları ayalamayalım ama en azından Multitrack ayarlarını yapmamız gerekiyor.Asio desteği olmayan bir sistemle düzgün bir kayıt yapma sansımız yok maalesef;bu yuzden Asio ayarlarımızı düzgün yapmalıyız.
Bundan sonra Pc'imizde biraz daha performans istiyorsak internette bir çok kaynak var bunlardan yararlanabiliriz;Bunlardan biri basit mantıklarla Pc'imizin perfomansını müzik için ayarlayabileceğimiz
Herkese iyi çalışmalar.