bass programı

Başlatan , Tem 30, 2006, 12:28

mono :arrow: stereo donusturucu uçlar var onlardan kullanıp bası bilgisayara girebilirsin

keremizgol

yada şöyle birşey olabilir: ben her seferinde gitarı bilgisayara bağlarken dönüştürücü kullanmak yerine bir ucu jack girişi şeklinde (amfi, gitar v.b. üzerindeki gibi), diğer ucu 3,5 mm stereo jack (kulaklık, hoparlor jackı gibi) olan bir kablo yaptırdım. bu jack girişini boş olan bir cd-rom paneline monte ettim. kabloyu da bilgisayarın içinden geçirerek arka taraftaki boş pci slotundan geçirerek ses kartının mic. girişine bağladım. artık kolay bir şekilde gitarı bilgisayara bağlayabiliyorum.

belki anlatamamışımdır bikaç tane fotoğraf koyayım:

Edit: yazmayı unutmuşum. jack girişine bağlanan kablo stereo ama sağ ve sol kanalları birbirine lehimlendiği için mono-stereo problem olmuyor. yani aynı sinyal hem sağ kanaldan hemde sol kanaldan gidiyor. ses kartı da bu sinyali stereo olarak algılıyor.

bass1234

Gayet şık olmuş . . . :wink:

octave

Sanırım genelde mic girişleri,zaten direk mono haline çevirip alıyorlar sesi.Yani girişin kendisi direk mono.Ama line girişte direk st.kayıt imkanı saağlıyor.Ki bizim kaydettiğimiz sesler mono girip pc içerisinde st.halini alıyor...

Arkadaşlar ben de gitar-amfi-pc denemek istiyorum önerdiğiniz basit bi program var mı acaba?

bkotga

Alntı yapılan: "keremizgol"yada şöyle birşey olabilir: ben her seferinde gitarı bilgisayara bağlarken dönüştürücü kullanmak yerine bir ucu jack girişi şeklinde (amfi, gitar v.b. üzerindeki gibi), diğer ucu 3,5 mm stereo jack (kulaklık, hoparlor jackı gibi) olan bir kablo yaptırdım. bu jack girişini boş olan bir cd-rom paneline monte ettim. kabloyu da bilgisayarın içinden geçirerek arka taraftaki boş pci slotundan geçirerek ses kartının mic. girişine bağladım. artık kolay bir şekilde gitarı bilgisayara bağlayabiliyorum.

belki anlatamamışımdır bikaç tane fotoğraf koyayım:

Edit: yazmayı unutmuşum. jack girişine bağlanan kablo stereo ama sağ ve sol kanalları birbirine lehimlendiği için mono-stereo problem olmuyor. yani aynı sinyal hem sağ kanaldan hemde sol kanaldan gidiyor. ses kartı da bu sinyali stereo olarak algılıyor.

arkadaşım aynısından bende yapmıştım 2 senedir mükemmel kullanıyorum ben direk ses kartının aux girişine bağladım ses kartı üzerinden microfonda evdekiler tarafından msn muhabbetlerinde kullanılıyor kimse kendini yorumuyor üzülmüyor :) resmini bende koyacam akşama:))

bkotga

Şimdi hazır resim çekmişken direk resimli anlatayım hem pcye bağlayıp hem amfiye bağlama olayını dedim resimlerde notlar yazdım gerekli olan arkaşlar için...

ahanda böyle işte ayrıca bi ara isteyen arkadaşlar olursa o processör proğramlarının kullanımlarınıda anlatırım

bass gitari bilgisayar aracılığı ile processor lu çalmak isteyenler için guitar-rig 3 programı çok kullanışlıdır.ama bunu kullanabilmeniz için ses kartınızın asio destekli olması gerek.canlı olarak gitar çalıp çaldıklarınızı kaydedebilirsiniz guitar rig ile.ayrıca 2. el asio destekli ses kartları gayet ucuz..durumu olmayanlar 2. el piyasasını araştırabilir.bu konularda benden yardım alabilirsiniz..

arkadaşlar ben de bass ı pc ye bağlayıp kullanıyorum amfi bağlamadan müzik setinin kolonları bağlı . prosesör programı arıyorum distortion gibi efektleri alabileceğim?