Ana Menü

ROTOSOUND

Başlatan Selçuk öztürk, Haz 02, 2005, 12:10

marcus

Oscar güzel katkı oldu, eline sağlık. Benim de araştırmacılık damarımı kabarttın, azcık bakındım sağa sola.

Monel bir nikel-bakır alaşımı imiş. 2 çeşit monel olup, bunlardan Monel 400'de 2/3 Nikel ile 1/3 Bakır varmış. Monel K500'de ise bunlara ek olarak %3 oranında aluminyum mevcutmuş.

Genco

Alntı yapılan: "ozturkselcuk"bir süre önce sol telim koptuğu için(hayvanlık işte) tek tel aldım.daha önce üzerinde demo teller vardı hiç değiştirmemiştim.ancak bu teli takınca enteresan, metalik bir ses alıyorum.diğer tellerle bariz bir ton farkı var.sanki o telden çıkan ses başka bir gitardan çıkıyo, diğerleri başka gitardan.birilerine sorduğumda tellerin yeni olduğunu ve bir süre sonra diğerlerine yakın bir ton elde edebileceğimi söylediler fakat hala bi değişiklik yok.acaba takım alıp komple değiştirsem mi?

Bende rotosoun kullaniorum ben takım almıştım aynı şeyi bende fark ettim farklı bi ses çıkıo amfi ayalarıyla oynadım biraz az deişti bi süre soraa eskisi gibi ses vermeye başladı zamanla o ses düzelir bence ama dier tellerin eski olduğundan bence onlarıda deiştir

bass1234

Yani RotoSound'ların roundwoundları için tiz ve parlak bir sounda sahip diyorsunuz... (?)

marcus

Sesi tarif etmek zordur. Yapabildiğim kadarını yukarıda yaptım. Daha fazlası için adresinin teller kısmında bir sürü rotosound review'ı var. Onları okuyabilirsin.

Tel konusunda en güvenli yol deneme yanılmadır. Merak ediyorsan alacaksın bir takım Rotosound, bakacaksın sesine.

bass1234

Bir kaç takım D'Addario'nun kısa sürede gazi olduğunu görünce, forumumuzda uzun ömürlülüğüyle sıkça methedilen RotoSound'u denemeye karar vermiştim.

Senkop'a gittiğimde ellerinde o an için sadece çelik olan takımların mevcut olduğunu ve de siparişlerin yolda geliyor olduğunu söylemişlerdi. Benim oraya kadar gitmeden evvel arayıp ellerindeki stok hakkında bilgi almamış olmam büyük hataydı. Çelik tel sevmiyor olmama rağmen -sırf merakımdan- 35'lik bir takım RotoSound satın aldım.

Cıngıl cıngıl ve de "mid"siz tellerle geçirmiş olduğum bir haftayı, tek kelimeyle "eziyet" olarak tanımlayabilirim!

RotoSound'lar hakkında genel bir yorum yapmış olmak istemem, henüz denememiş olduğum farklı kalınlıklarda farklı modeller var. Onları da denedikten sonra kesin birşeyler konuşmak daha yerinde olur. Ayrıca 35'lik bir çelik tel takımından çok da fazla birşey beklenmezdi zaten.

Tellerin ömrü konusunda diyebilirim ki yaklaşık bir hafta kadar kullanmış olmama rağmen ilk günkü parlaklıklarından ödün vermediler. Çok kısa süreli bir deneme olmasına rağmen D'Addario'lar gibi bir haftada sönüp gitmemiş olduğunu görmek büyük teselli oldu.

Şimdilik bu kadar. En kısa zamanda RotoSound'dan 40'lık bir nikel takım denemeyi çok isterim. Tellerin ömrü konusunda birşeylerden emin oldum, sound konusunda da tatmin olacağımı ümit ederim...

Alntı yapılan: "marcus"Sesi tarif etmek zordur.

Tel konusunda en güvenli yol deneme yanılmadır. Merak ediyorsan alacaksın bir takım Rotosound, bakacaksın sesine...
Deneme-yanılmanın bu konuda en etkili yöntem olduğu şüphesiz; fakat yine de şansımı zorlayıp elimden geldiğince tellerin karakteristiğini tarif etmeye çalıştım. Umarım üstesinden gelebilmişimdir.

Sevgiler...

Aguilar

Ben Rotosound Funkmaster 66, çelik 30-90'lık bir takım kullanıyorum. Swing Bass 66 ve Roto Bass serilerini denedim önceden gayet memnunum bu üç seriden tabi aralarında tonal farklılıklar var, ama deneyebildiklerim için söyleyebileceğim genel olarak gayet yumuşak karakterli teller üretiyor Rotosound. Sanırım burada zevk meselesi sözkonusu, ama Rotosound'ları tabirle cıngıl cıngıl olarak nitelendirmek bence yanlış, ki Steve Harris serisini kullananlar bunu anlayacaktır. Yurtiçinde bulabileceğiniz en yaygın seri Swing Bass 66 sanırım. Fiyat olarak genelde DR ile aynı çıtadalar, lakin sürekli birileri yurtdışına çıktığı için 19 Dolar'a temin ediyorum Funkmaster'ların takımını, gelenler de sağolsunlar 2-3 takım getiriyorlar beraberlerinde.

btb200

rotonun steve harris serisine baktım da çok kalın değil mi o teller? 50-75-95-110 olarak vermişler

http://www.rotosound.com/sh77.html

gurelcem

Alntı yapılan: "btb200"rotonun steve harris serisine baktım da çok kalın değil mi o teller? 50-75-95-110 olarak vermişler

http://www.rotosound.com/sh77.html

2010 senesinin başından beri kullanıyorum, gerçekten çok rahatlattı beni ton ve çalma rahatlığı olarak. Ama herkesin zevki farklı denemek lazım gene de...

Ultura

Bu Steve Harris tellerini nerden bulabiliriz?

avaitor

Az önce gitarıma rotosound rs665lb taktım  35 lik teller. 35-55-70-90-120 bakalım bu aksam sahnem var. Görüşlerimi yazarım birkaç güne :)

avaitor

Arkadaşlar 3 gündür kullanıyorum telleri ve hiç sevmedim. Bi anda tellerin parlakllığı gitti. 15 liraya aldığım teller bundan iyi valla :) Sinir oldum. Acaba bu hava değişklikleri teli bariz şekilde etkiler mi?

trojka

İlk flat tellerimi aldım. Steve Harris bulamadığım için, RS77LE modelini aldım. Kalınlıkları aynı 50-75-95-110. Telleri takar takmaz sapım ok atılabilecek bir yay'a dönüştü. :D Güzel bir sap ayarından ve entonasyondan sonra sonuç mükemmel. Ton parlak gibi ama değişik bir biçimde kapalı. SPB3 ile şu an tam olmasını istediğim şekilde. Flat'in kaygan hissi ise ayrı bir mükemmellik.

Ultura

50-75-95-110 kalınlıkları nereden buldunuz?

saruman

Rotosound steve harris flatwound teller almak istiyorum,yurt içinde internetten sipariş edeceğim bir adres biliyorsanız paylaşırmısınız.

Ayrıca D'Addario chrome flatwoundlar hakkında ne düşünüyorsunuz,kullananız var mı?