M-Audio harici ses kartları hakkında fikriniz?

Başlatan Okan Tuncer, Eyl 11, 2006, 17:23

basadam

Laptop için kayıt yapabileceğim bir ses kartına ihtiyacım var. M-Audio'ya baktım, hakkında pek iyi/kötü eleştiri bulamadım. Kullanan, fikri olan var mıdır? Daha çok Audophile USB modeliyle ilgileniyorum.

Racsen

Bütçeniz uygunsa firewire kartlarına bakmanız daha iyi diyorlar fakat usb leri denedim hic bir sorunla karsılasmadım,

Ben fasttrack usb ve mobilepre yi kullandım 2 side çok başarılı aletler.Biraz kişisel ihtiyacla ilgili cunku girişleri cıkısları farklı oluyor kartların.

Fasttrack pro usb veya mobile pre benım ıhtıyaclarımı daha iyi karsılıyordu mesela.

NECO82

merhaba arkadaşlar

benim büyük bir sorunum var. Evde kendi çapımda kayıt yapmaya çalışıyorum. eski seskartım b.sayarın üzerinde gelen dandik bi 7+1'e uyumlu falan fişman bişeydi. Daha sonra tavsiye üzerine M-AudioPhile 192 (24 Bit/4 in/4 out/Digital/I/O/MIDI) ses kartı aldım. Eskiden kullandığım programlar da şu an kayıt yapamıyorum. Zannediyorum yanlızca AUDICITY diye basit bir program var onda kayıt yapıyo. zannediyorum waw uzantılı kaydedebilen programlarda çalışıyo. bir de microfon bağladığımda ses ve sinyal gelmiyor. Bi arkadaşım bu ses kartlarının içinde Pre-Amfi yok dedi. Onu da alman lazım dedi. Ne yapmam gerekiyo acil yardıma ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

ses kartı ;
http://www.compel.com.tr/m-audio/audio/audiophile192/index.php Sevgiler....
e-mail : www.gitaristneco@mynet.com

basadam

Konunun uzmanı değilim ama görebildiğim kadarıyla o kartta mikrofon girişi yok, arkadaşın haklı harici bir mikrofon preamp ya da mikser alman gerekir.

Diğer sorunu tam olarak anlayamadım, nereden nereye kayıt yaptığını ve sorunu tam olarak açıklarsan hep beraber yardım olmaya çalışırız.

NECO82

daha önce yaptığım kayıtlar derken CUBASE SX, CAKEWALK.... gibi programlarda gayet güzel kayıt yapıyordum. ama bu bahsettiğim ses kartını aldıktan sonra dediğim program harici hiçbir programdan enst. da dahil hiç bir ses gelmiyor. benim bu ses kartını almamdaki amaç daha önceki ses kartında sesler geriden geliyordu. bu sıkıntıyı çözmek içindi. ama şuan hiç bir şey yapamıyorum. ne yapayım arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Tekrar teşekkürler...

basadam

Öncelikle sakin bir şekilde sorunu tanımlamaya çalış. "Karttan ses gelmiyor" ne yazık ki fazla birşey ifade etmiyor.

Bilgisayar nedir (herhalde PC)?
Kuruluş programı sırasında herhangi bir sorunla karşılaştın mı?
Windows (öyle olduğunu tahmin ediyorum) device manager'da kart görünüyor mu?
Control Panel/Sounds And Audio Devices bölümünde görülüyor mu?
Mikser ayarları nasıl?

hiq

bir de programların kendi ayarlarından şuan kulandığın seskartını seçmen gerekiyor olaiblir...büyük olasılıkla bir önce ki ses kartın seçilidir.