web cam le kayit...

Başlatan , Eyl 28, 2006, 17:01

sheehan

arkadaslar her web cami olan sesli goruntu kaydedebilirmi..neler gereklidir?(ona gore web cam alicam)yardimci olursaniz sevinirim bisiler cekip koyasim varda...

karisik

Edebilirsin... Ama ayrica mikrofon gerekli galiba ya da direk bilgisayar girersin basi.

FPS vardir ustunde saniyede kara sayisi denebilir o nekadar yuksek olursa goruntu akisi okadar hizli akici ve net olur. Bunlara dikkat etmelisin.. Bi de genelde aletlerin ustunde odak ayarlari oluyor o tarz birseye de dikkat etmen ayrica iyi olur.

sheehan

peki ayrica bir program lazimmidir?kayit islemi icin

littlebass

Kayıt için tabiki programlar gerekiyor. Bunun yanında ses kartın iyiyse bence direk bass ı ses kartına gir sonra görüntüyle sesi birleştirmen içinde encode yapacak bi programa ihtiyacın olacak. Gerçi nero nun bağzı sürümleride bunu yapıyor. Kayıt için gold wave vardı galiba bi araştır istersen. Ses kartım kötü olduğundan pek kayıt yapmadım. Ama baya kayıt programı vardı bi inceler yapabilirsem sitede dosyalara eklemeye çalışırım. Kolay gelsin...

İyi çalışmlar....

sheehan

arkadaslar web cam ı carptım ev arkadasından.ama halen beceremedım yok mu yardım eden

littlebass

Gold wave indir ve bassı ses kartına bağla en pratik yol. Sonra görüntüyle sesi encode edersin. Nero yapıyor bunu.

İyi çalışmalar...

zekimertt

WinAVI diye bi program kullanıyorum ben. Standart bi video capture programı. Bazı kayıtlarda senkron sorunu yaşıyor ama iki-üç saniyede toparlıyor.