nasıl kaydederim?

Başlatan , Eyl 30, 2006, 19:50

asidorro

Firewire audiophile ses kartımla enstrüman kaydı da yapmak istiyorum.Bu iş icin gerekli ve almayı düsündügüm preampi direkt ses kartına baglayabilir(Ancak ses kartımın balanslı girişi olmaması beni trs den rca ya cevirici kablolara yönlendiriyor.) yada alıcagım az kanallı bir mixerle de bu işi yapabilirim.Mixer e direkt(line in) yapicagım baglantı   yada bass anfisinden preamp out(Peavey Minx110-xlr degil-) secenegini kullanarak izleyecegim sinyalin mixerden ses kartıma yönlendirilmesi ne kadar dogru?Harici bir preamp,az kanallı bir mixer,ya da cok kanallı uygulamar icin ikisi birden,hangisine öncelik verip mikrofon ve enstrüman kayıtlarına bir an önce başlayabilirim?Müzik teknolojisi ve piyasasını yeni araştırmaya başlayan biri olarak herkes gibi kafam biraz karısık.Bu nedenle ses kartımı degistirmeden evde kaydedecegim enstrüman ve mikrofon kayıtları icin nasıl bir yol önerirsiniz?Tabi ki ses kartımla aramda duygusal bir bag yok,ses kartı icin de önerilerinizi dikkate alırım!Almayı düsündügüm ekipmanlar:
1-Presonus Bluetube
2-Yamaha mg10/2
..Okudugunuz icin tesekkür eder,yazının uzunlugu icin ozür dilerim.

poyraz

enstruman/mikrofon - mixer - ses kartı
enstruman - amfi -mixer - ses kartı
enstruman/mikrofon - preamp - ses kartı
mikrofon - preamp - mixer - ses kartı
enstruman - amfi - ses kartı
enstruman - amfi - preamp - mixer - ses kartı
vs.. kombinasyonlar çoğaltılabilir.

hepsi olur aslında önemli olan nasıl bağladığın değilde nasıl sound çıktığı.hepsini denemek lazım teker teker. İnan bana kayıt işi bilgiden çok  deneme yanılmaya bakıyor. ? iyi sound ? diye birşeyin açıklaması olmadığı için hiçbirşey tavsiye edemiyorum.sadece denemeni öneririm her ihtimali.
şahsi görüşümde ; mixere ve presonus a vereceğim parayı toplar soundunu beğendiğim bir preamp alıp hemen kayda başlardım =) kolay gelsin