Creative ses kartlarında ASIO driver ile latency çözümü..

Başlatan , Ksm 06, 2006, 03:47

funkyroads

Arkadaşlar buradan indireceğiniz creative ses kartı sürücüleri ile creative ses kartınızdaki asio driver ve latency problemini çözebilirsiniz. Ben denedim, çalışıyor ve gerçekten latency monitoring "0"a iniyor...

Keyifli kayıtlar dilerim... :)

(sanırım emu chipsetli her creative modeli desteklenmekte... yani vibra, live ve audigy PCI kartların hepsi bu sürücülerle çalışabiliyor...)

bass1234

Benim bir sorum olacaktı:
ASIO Driver dediğiniz olay, kayıt sırasında ses kartından kaynaklı gecikmeler mi oluyor acaba? Yine bu siteden yazıştığım bir abim bana böyle bir program göndermişti, "gecikmeleri sıfıra indiriyor" diye...

Bir de bu "latency problemi" nedir?

Bilgilendirirseniz sevinirim...

funkyroads

ASIO'nun bir driver olduğunu ve ses kartının audio/midi sequencer programları ile çok iyi iletişim kurabilmesi için gerekli olduğunu biliyorum sadece. Yani bildiğimiz ekran kartı driver'ı gibi bişey... Standart on board ve creative ses kartları windows sürücüleri ile directsound diye bir protokolden çalışıyorlar. Ama profesyonel ses kartları bu asio driverları sayesinde cubase ile direk iletişime geçiyorlar. Bu driver da creative ses kartlarında böyle bir imkan sağlıyor. Ayrıca "asio4all" isimli küçük sürücüyü de indirirsen on board ses kartında da bu asio problemini çözebiliyorsun. Google'da arayabilirsin.

Latency; gecikme, tepki süresi anlamına geliyor.

Bu adrese bir göz atabilirsin :

bass1234

Teşekkürler funkyroads...  :wink:

Merhabalar... yaw izninizle bir sorum olacak.

Ben mevcut onboard ses kartımın (realtek ac'97) sürücüsünü güncelleyip asio4all v8.1beta'yı yüklememe karşın Cubase'den herhangi bir ses duyamadım. Bu sebeple bir usb ses kartı almak istiyorum. Piyasa araştırmama gore aşağıda belirttiğim ozelliklere sahip bir cihaz buldum. Eğer bana cubase ile müzik çalışmaları konusunda bu cihazın ne derece bir çozüm sunabileceğini yazarsanız çok sevinirim.

ürün web adresi: http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?[img]7uCGOolr7ySPsxehFKCsrg

3D Konumsal Ses 7.1
ASIO Düşük Gecikmeli, Çok İzli Kayıt Desteği
Bit Derinliği 24-bit / 96 kHz
CMSS:Stereo dan çokkanallı sese Upmix Gelişmiş
Dac s 24-bit / 96 kHz , 7.1 kanal
Dijital Hoparlör desteği 2.1, 4.1, 5.1
Dijital Muzik Çalar Çoklu
Dolby Digital 5.1 Muzik çalınması Evet
Dolby Dijital Ac-3 5.1 Playback Evet
Dvd-Audio Desteği Evet
EAX 1.0 ve 2.0 desteği Evet
EAX ADVANCED HD Multi-Environment
EAX Müzik Ayarları Gelişmiş
Eşzamanlı çevresel işlem
Garanti süresi 24 ay
Kayıt 24-bit/96kHz stereo
Notebook, desktop ve PDE ürünleri için gelişmiş harici kullanım
SB1394 FireWire portu Hayır
SB1394/FireWire üzerinden PC den PC ye oyun Hayır
Snr-İşaret Gürültü Oranı 102dB
SoundFont Desteği Evet
Thx Sertifikası Hayır
WindowsMedia9 24-bit/96khz 5.1 içerik için tam destek Evet

bilg ozellikleri:
amd athlon 64 +3500
1gb ram
120gb hdd

Legatus

kxproject sitesi kapalı görünüyor.cretive kartlardaki latency sorunu için önerebileceğiniz başka sürücüler var mı?

Gokmen

Bu "son eklenen mesajlar" tam randımanlı çalışıyor mu acaba? Benim gözümden kaçan acaip fazla mesaj olmaya başladı da ondan soruyorum, ilgililere sesleniyorum :D

PinkFloydian, eğer bir ses kartı alacaksan bu işler için, Maudio tercih et. Bu linkini verdiğin ürün kaç para bilemiyorum ama Maudio ile çok iyi sonuç alırsın. Model önermiyorum, ihtiyacın ve de bütçen doğrultusunda seçim yapabilirsin.

Creative ses kartlarında ASIO Driver çözümleri için şu adrese bir gözü atın, belki burada birşeyler çıkabilir. http://us.creative.com/support/downloads/