Laptop için Ses Kartları

Başlatan M.GÖKHAN YüKSEK, Ara 02, 2006, 19:22

MGY

Arkadaşlar evde kayıt için kafamı kurcalayan bazı şeyler var.Öncelikle elimde bi laptop var.Fujitsu siemens M7440.Ayrıca çok eskiden evin köşesinde kalmış ve benim tozunu aldıktan soonra ne yapacağıma karar veremediğim bir Studiomaster Power House 8-2 mikser var.Zannedersem tek kanalı yanık.Diğer konularda ses kartı olarak normal Pc için ses kartlarından bahsetmişsiniz.Laptopa bağlayabileceğim ses kartları(usb girişli heralde) ve bir kısa çaplı home studio için sizin tavsiye edeceğiniz ekipmanlar neler olmalıdır.Herkese teşekkürler.

sertac

[list:[img]Merhaba;
Sonuçta Harddisk' kayıt yapacağına göre Usb veya firewire temelli herhangi bir ses kartı işini görecektir;Firewire protoklu ile çalışan ses kartları Usb çalışanlara göre daha hızlı olmakla beraber;sorun potansiyeli daha yüksek ve daha pahalılardır;Ama firewire ses kartları ile sorun yaşamadan kayıt yapan arkadaşlarım da vardır.
Usb veri hızı mantalitesinde daha yavaş olmasına rağmen;ucuz bir modeli ile bile seni uzunca süre idare eder diye düşünüuorum;
PC tabanlı kayıtlarda en önemli olay ASIO desteğidir;ki artık hemen hemen her kart bunu destekliyor;yoksa ne cubase,ne sonar,ne reason hiçbiri ile çalışman mümkün olmaz;
Sana belki de ses kartı almadan da bir süre idare edebileceğin bir sistem hakkında daha bilgi vermek isterim;varolan onboard ses sürücünü güncelle;ya da anakartı vs.Daha sonra http://www.asio4all.com adresindeki mini dosyayı yükle;Bu PC'ne virtual bir ASIO driver ekleyecek;yani Ses kartının ASIO desteği olacak;Bunu yukledikten sonra;Cubase gibi platformda kullanacksan device set-up'ını yapman gerekli;Bundan sonra da keyifle kullanırsın;Lap Top'ının genel özelliklerini bilmiyorum ama herhalde cok sorun cıkartmaz;Ben Toshiba Satellite ile aynı sistemde çalışıyorum çünkü.Ama yavaştan home studio olayına girmek istiyorsan elbette bir ses kartı almalısın;O zaman ses kartlarına bir göz atalım;(Sadece hesaplı olanları yazdım)
M-Audio Audiophile 2496 USB : 183 USD + KDV  (Compel'de)
M-Audio Fast Track USB  : 132 USD + KDV (Compel'de)
M-Audio FireWire Solo :255 USD + KDV (Compel'de)
M-Audio Firewire Audiophile : 255 USD + KDV  (Compel'de)
EMU 0404 USB  :230 Euro+KDV (Kıvılcım'da)
TERRATEC PHASE 26 USB : 200.00 EUR+KDV (Kıvılcım'da)
Daha bir çok çeşit ve örnek mevcut.[/list:u:[img]

MGY

Bilgisayarımın özellikleri
İşlemci   : Intel® Pentium® M 725
 İŞLEMCİ HIZI   : 1 6GHz 2M L2 Cache 400MHz FSB
 BELLEK  : 512 MB
 SABİT DİSK   : 80 GB
 Ağırlık   : 2,6 kg
 DVD-WRITER   : Var
 Ekran boyutu   : 15"
 ETHERNET   : 10/100
 BELLEK TİPİ  : DDR2 RAM
 MODEL   : FUJITSU SIEMENS AMILO M7440
 MODEM   : 56K Faks Modem
 GRAFİK TİPİ   : Intel Graphics Media Accelerat
 PİL TİPİ   : Li-Ion
 TEKNOLOJİ   : Intel® Centrino®

Ayrıca device set-up'ını açarmısın.Amlayamadım:)

sertac

Device Set up : Kullandığın protokol ne ise;Cubase v.s onun ayarlarını yapacağın penceredir.Sistemin fena değil gibi;rahatrahat çalışırsın.

MGY

çok sordum bide:) şimdi nette şööle bi takım alet satıolar.yorumun ne olur.Benim işime yararmı??ilgilenirsem sevinirim..

M-Audio FireWire Audiophile Ses Kartı + 4 Kanal Çoğaltıcı (2 Line,2 Mic) Mixer + Highspeed PCI FireWire Kartı
4 x 6 24-bit, 96 kHz giriş/çıkış 2 x 4 analog çalışma (RCA jack)Digital S/PDIF (coaxial) giriş / çıkış.AC-3 ve DTS destekli S/PDIF digital giriş/çıkış.Seviye kontrollü kulaklık çıkışı.Son derece esnek yazılım kontrollü mix.Her kanalda aux yollama ve aux çıkış ayarı ile ayrı kulaklık mix´i yapabilme ve harici efekt cihazlarına yollama yapabilme.Kullanıcı tarafından işlevi belirlenebilen ön panel seviye kontrolü.0-latency hardware direct monitoring.Düşük latency ASIO software direct monitoring.A/B source monitoring düğmesi.1 x 1 16 kanal MIDI arabirimi.LED indikatörlü açma/kapama düğmesi.Firewire´dan veya adaptörden beslenebilme.İki ayrı Firewire portu.Çelik konstrüksiyon. Kutu,Driver cdleri,FireWire Kablosu,adaptörü ve fatura,1.5 yıl garanti devam etmekte Yanında 2 Mic ve 2 line girişli mixer ve Hi-Speed PCI FireWire Kartı da fiyata dahildir.Sadece ses kartının piyasada satışı 255$+kdv.
Bende HEPSİ 300 YTL

sertac

Alntı yapılan: "MGY"çok sordum bide:) şimdi nette şööle bi takım alet satıolar.yorumun ne olur.Benim işime yararmı??ilgilenirsem sevinirim..

M-Audio FireWire Audiophile Ses Kartı + 4 Kanal Çoğaltıcı (2 Line,2 Mic) Mixer + Highspeed PCI FireWire Kartı
4 x 6 24-bit, 96 kHz giriş/çıkış 2 x 4 analog çalışma (RCA jack)Digital S/PDIF (coaxial) giriş / çıkış.AC-3 ve DTS destekli S/PDIF digital giriş/çıkış.Seviye kontrollü kulaklık çıkışı.Son derece esnek yazılım kontrollü mix.Her kanalda aux yollama ve aux çıkış ayarı ile ayrı kulaklık mix´i yapabilme ve harici efekt cihazlarına yollama yapabilme.Kullanıcı tarafından işlevi belirlenebilen ön panel seviye kontrolü.0-latency hardware direct monitoring.Düşük latency ASIO software direct monitoring.A/B source monitoring düğmesi.1 x 1 16 kanal MIDI arabirimi.LED indikatörlü açma/kapama düğmesi.Firewire´dan veya adaptörden beslenebilme.İki ayrı Firewire portu.Çelik konstrüksiyon. Kutu,Driver cdleri,FireWire Kablosu,adaptörü ve fatura,1.5 yıl garanti devam etmekte Yanında 2 Mic ve 2 line girişli mixer ve Hi-Speed PCI FireWire Kartı da fiyata dahildir.Sadece ses kartının piyasada satışı 255$+kdv.
Bende HEPSİ 300 YTL

Önemli değil;soruların yanıt bulsun da :)
Zaten sana verdiğim örneklerden biri de bu ses kartıydı hatırlarsan;
Eğer Firewire portu yoksa Pc'inde PCI FireWire Kartı işine yarayacak;malum firewire giriş yok sende;.;Çoğaltıcının ne olduğu yazmıyor ama zaten sende sanırım mixer vardı.Çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum senin için;ama tabi ki işine yarayabilir.
Mantıklı bir fiyat gibi görünüyor.

funkyroads

Bu model laptopta firewire portu var, arkada IEEE 1394 yazan bir giriş var, orası firewire girişi için port. PCI firewire kartını laptopunda zaten kullanamazsın. Zaten senin laptopunda bu port var.

Fiyat mantıklı gerçekten...

sertac

Alntı yapılan: "funkyroads"Bu model laptopta firewire portu var, arkada IEEE 1394 yazan bir giriş var, orası firewire girişi için port. PCI firewire kartını laptopunda zaten kullanamazsın. Zaten senin laptopunda bu port var.

Fiyat mantıklı gerçekten...

Ben orayı direkt desktop gibi düşünmüşüm;düzeltmen için telşekkürler Funkyroads.

vicentesuha

fujitsu siemens in ses kartları gerçekten berbat denilecek kadar kötüdür.. cubasede  kayıt yaparken  2 kanal açtın diyelim.. ilk kanalı dinlerken ikinci kanal kaydını yapıyosun ya.. ilk kanalda dinlediğini de kayda alıyo ve  bir eko oluşuyo ...   ben de packart bell notbook var ve  realtek isimli 10 board bi ses kartı var onda da fakat fujitsu gibi deil asla. çok kaliteli kayıtlar yapılabiliniyo imkanlar dahilinde... fujitsu  için acil usb alman şart bence...

adm

benim laptop da toshiba marka ve sesi çok kötü. sonuna kadar açoyorum bi de laptopu kaldırıp kulaamı dayıyorum anca duyuluyo  :?  hayır sağırlık mı başgösterdi acaba diye kendimden şüphe etmeye başladım :D
 peki yukarıda bahsedilen dier arkadaşlarımızın temin etmesi gerekenler benim laptop için de uygun olurmu acaba :?:

Gokmen

Ses yüksekliği problemini bilemeyeceğim ancak, amaç cubase vs. gibi yazılımlar ile kayıt yapmaksa yukarıda bahsedilen ve özellikle bu iş için imal edilmiş ses kartlarına ihtiyaç olacaktır.

Çünkü ister pc olsun ister laptop, sistemlerin üzerindeki ses kartları genelde sadece müzik dinlemek, oyunların sesini duymak için gibi amaçlara hizmet eder.

Latency tabir edilen sesteki gecikme olayı, kayıtın kalitesi vs. gibi konular için bu amaçlar ahizmet eden, yukarıda sevgili Sertaç'ında bahsettiği ses kartlarından edinmek gerekiyor.

marcus

Alntı yapılan: "vicentesuha"fujitsu siemens in ses kartları gerçekten berbat denilecek kadar kötüdür.. cubasede  kayıt yaparken  2 kanal açtın diyelim.. ilk kanalı dinlerken ikinci kanal kaydını yapıyosun ya.. ilk kanalda dinlediğini de kayda alıyo ve  bir eko oluşuyo ...   ben de packart bell notbook var ve  realtek isimli 10 board bi ses kartı var onda da fakat fujitsu gibi deil asla. çok kaliteli kayıtlar yapılabiliniyo imkanlar dahilinde... fujitsu  için acil usb alman şart bence...

Ben de elini cebine atıp da adam gibi ses kartı almayan kardeşlerinizdenim. Realtek üretimi onboard ses kartı üzerinden yapıyorum tüm kayıtlarımı. Gerçekten de hiç fena değil. Bu işten para kazanmıyorsanız kesinlikle idare eder. ASIO driverlarını yükleyerek gecikme sorununu da çözmek mümkün.

adm

birşey daha sormak isterim.. evde kayıt yapmaya başlamak istiyorum amatör olarak tabi. bunlar için ses kartının yenilenmesi, cubase programı ve sahne mikrofonu yeterli mi yoksa başka şeylere de ihtiyaç varmıdır?

marcus

Şimdilik yeterli. Ses kartının line girişinden enstrumanını, mic girişinden de mikrofonu girip kayıt yapabilirsin. Elektrik gitar veya bas kaydında line'a direk girmek yerine bir preamp üzerinden girersen kayıttaki sinyal kalitesi daha iyi olur. Fakat diğer yandan bu işin ucu bucağı yoktur. Şu aletti, bu cihazdı derken elini verip kolunu kaptırmış bulabilirsin kendini.

İyisi mi ses kartı ve mikrofonunu al, allah ne verdiyse başla bakalım :)

ozkansunar

Alntı yapılan: "marcus"Şu aletti, bu cihazdı derken elini verip kolunu kaptırmış bulabilirsin kendini.
İyisi mi ses kartı ve mikrofonunu al, allah ne verdiyse başla bakalım :)
Aynen dogru bir saptamadir! Marcus'un yukarida belirttigi, aksi taktirde alet-edevat muptelasi olunuyor, Basgitar ile olan iliskimiz zayiflayabilir.
Idare eder oyun ses  kartlari ile aynen devam arkadaslar, maksat biraz olsun sesimizi duymak. Duzgun demo yapacagim, miksajimide kendim yapacagim, onu yapacagim , bunu yapacagim dediginizde olay sulanir ve cigrindan cikar.

Ophelia : evet yeterlidir, kart, mikrofon ve sofware ( marka vermiyorum), amatorce kayitlar yapabilirsin.
kalin saglicakla