Xp de müzik

Başlatan Ferruh Bonabian, Haz 30, 2005, 02:06

Ferruhb

Win xp kullanıyorsanız ve pc nizde amatör yada pro müzik kaydı yapıyorsanız makinanızı daha performanslı çalıştırmanız için bir kaç öneriyi bu linkte bulabilirsiniz.

Kolay gelsin iyi kayıtlar.

Verisakeet

Evet gerçekten önemli noktalara değinmiş
Teşekkür ederiz link için.

ozturkselcuk

peki guitar-fx box ya da revalver gibi programlarda yaşanan yaklaşık 1 saniyelik delay sorununu nasıl çözebiliriz?programdan olmadığı kesin çünkü her iki programı da ayrı ayır sistemler de denedim.genelde masaüstü bilgisayarlar da sorun çıkarken, dizüstü bilgisayarlarda bu sorun yaşanmıyor.

Verisakeet

Alntı yapılan: "ozturkselcuk"peki guitar-fx box ya da revalver gibi programlarda yaşanan yaklaşık 1 saniyelik delay sorununu nasıl çözebiliriz?programdan olmadığı kesin çünkü her iki programı da ayrı ayır sistemler de denedim.genelde masaüstü bilgisayarlar da sorun çıkarken, dizüstü bilgisayarlarda bu sorun yaşanmıyor.

Profesyonel ses kartları buna yarıyor zaten. Mesela M-audio gibi. Latency ortadan kalkıyor hiç bir gecikme olmuyor. Ama guitar fx kendi başına kotu bir program. profesyonel ses kartları zaten icinde efektlerle geliyor. luna, protools vs.. gibi.

ozturkselcuk

sen ne ses kartı kullanıyosun ?sound blaster pci128 de yapıyo bunu.hardware desteği olm.rağmen

Verisakeet

Soundblasterlar yapar zaten onlar standard pc ses kartı. Bende japonyadan aldıgım 2 parca 5.1 bır ses kartı var. bendede zaman zaman gecikme oluyor profesyonel bı kart değil ama deep grültüsü yaratmıyor.
Benim demek istedigim gecikmeyi sadece kayıt için üretilmiş kartlar önler. Tabi gecikmeyi önlemekle beraber kayıt için bir cok fonksiyon içerir. m-audio mesela external bi kart ve bu konuda gayet iyi fiyatından emin değilim 300 euro civar olabilir.

poyraz

Alntı yapılan: "ozturkselcuk"peki guitar-fx box ya da revalver gibi programlarda yaşanan yaklaşık 1 saniyelik delay sorununu nasıl çözebiliriz?programdan olmadığı kesin çünkü her iki programı da ayrı ayır sistemler de denedim.genelde masaüstü bilgisayarlar da sorun çıkarken, dizüstü bilgisayarlarda bu sorun yaşanmıyor.

gecikmeyi engellemek için standart ses kartlarıyla uyumlu asio simulatörleri var.internetten indirip kullanabilirsin.bende de aynı sorun vardı kurduktan sonra belirgin bir şekilde azalma oldu fakat bu seferde seslerde çatlama yapmaya başladı. Özelliklede kaydettikten sonra dinlerken. Birden çok kanallı kayıtları mixdown yaptığımda winamp ta dinlerken böyle bi sorun olmuyor yada kayıt programı dışında ses kartını zorlamadığım zaman.

http://www.asio4all.com/