Derli toplu bir stüdyo nasıl kurulur?

Başlatan Okan Tuncer, Oca 12, 2007, 14:45

basadam

Hayır, ekipmandan, ses yalıtımından, bass trap'lerden bahsetmiyorum!

Herşeyin yerli yerinde durduğu, kabloların yataktan yeni kalkmış kadın saçına benzemediği, CD'lerin, penaların, nota kağıtlarının yerlerde dolaşmadığı, yerdeki pedalların üstünün bir karış toz tutmadığı, en önemlisi aman kabloyu koparır, mikser ayarlarını bozar demeden temizlikçi kadına güvenle teslim edebileceğiniz bir prova stüdyosu nasıl kurulur?

machine_gewehr

Merakımı mazur görün Okan Bey,grubunuz için mi prova stüdyosu yoksa bildiğimiz,gittiğimiz stüdyo mu? Kadıköyün twin'li iyi bir stüdyoya çok ihtiyacı var da o bakımdan.    :)

basadam

Kendi stüdyomuz. Evim bodrumunda...

karisik

yer altindan jacklar olmasa da guc kablolari gecirilebilir bir barin sahnesinde oyleydi ortada elektrik kablosu yoktu yere gomulu 3lu pirizler vardi... ama jacklari bilemem. wireless sistemler cok abarti kacar :D bence orasi biraz sizin toplulugunuza kalan bisey.. cok asiri uzun olmayan jacklar v.b. seyler de belki yardimci olur.

ozkansunar

selamlar,
temizlikci kadin meselesine dikkat,benden size tavsiye temizlik isini kendiniz yuklenin yada nezaret ediniz.acikli sonuclar olusabilir.
studio konusunda iletisim kurabiliriz.
ozkan sunar

Producsion-Tv

Merhabaar..bana kalırsa cvp çok basıt kendi fikrim...

Düzenli olmak dır.!

yanı siz nasıl düzen kurmak istiyorsunuz? önce bun bilmelisiniz bir kaç seçenek vermişsiniz kablolar,cd,ler,temizlikci hanımefendi,gib vs...Siz öncelikle nasıl bişey yapmak istiyorsunuz onu bulmalısınız cd leriniizn karısmasını istmemiyorsanız Stıdio nuza bir dolap yaptırısınız yukarıda dedim gibi cd LErle işniz biter Sornra yaptırdınzı dolabiniza koyardınız :)
Mixerin ayarından bahsetmissiniz  keşke dediniz gibi TOnlar birkere ayarlamada kaybolmasa ama buna ne siz Nede başkası muhendisler bile çare bulamıyor öyle biişey olamaz odanı havasından girenlerden çıkanlardan camı açmanızdan her ne neden olursa olsun soundlar kaya bilir  kaymamasını sağlamak için çok çalısmalar yapılmıstır dunyada ses muhendisleri altında ama teknik anlamda chazlar geliştirilmiştir bunlara mixer lerdir markalar bellidir burda telefuz etmeye gerek yok ..kısacası sunu söylemek istiyorum ..

Düzen ,Düzen Düzen :)  :) iş sizde bitiyor He bu arada Temizlikçi hanım efendide Sanmıyorum Karışıcanı Bu kadar sıkıntı yapmayın Kolay gelsin size şimdiden :wink: