Hangi Ses Kartı?

Başlatan , Şub 14, 2007, 00:47

KorsanBazil

Merhaba arkadaşlar,

PC'mde onboard bir ses kartı mevcut. Geçen gün bir kayıt denemesi yaptığımda çok kalitesiz bir sound elde edebildim. Sesi çok az açınca sanki distorsion bağlanmış gibi cızırtılı bir ses geliyor. Ayrıca arkada da hep bir tss sesi var. Başka bir sebebi var mı bilmiyorum ama, sanırım durum ses kartının kalitesizliğinden kaynaklanıyor. Bana kayıtta temiz ve güzel bir sound sağlayabilecek bir ses kartı tavsiye edebilir misiniz? Çok teşekkür ederim.

sinankirat

Divinum

ooo fiyat da süpermiş, hemen alalım 899$ :lol:

Berkay

Tabii ki onboard ses kartıyla kayıtlar kalitesiz olacak, zira onboard ses kartlarının AD/DA dönüştürücüleri bu amaç için üretilmemiştir. Webcam'e mikrofon bağlamak için vs üretilmiştir.

Ses kartı seçimi konusunda da, öncelikle bütçeni, kullandığın bilgisayarı, yapmak istediklerini yazarsan daha ayrıntılı bilgi verebiliriz.

Örneğin masaüstü mü dizüstü mü kullanıyorsun?

Yani PCI mı yoksa external bir ses kartı mı arıyorsun?

Kaç giriş kaç çıkış lazım?

Yine de bir ön araştırma için, M-Audio'lara alternatif(hatta aynı fiyata daha iyi olduğunu düşündüğüm) EMU marka kartlara da göz gezdirebilirsin.

www.blmuzik.com EMU ses kartları için.

KorsanBazil

Bu arada onboard ses kartım mefta oldu. Ana karta birşey olmadığına seviniyorum. Evde tek başıma kayıt yapmak istediğimden bass ve gitar bağlayabileceğim 1 ad. line-in girişi benim için yeterli olur sanırım. PC'de çalışıyorum. Amacım mümkün olduğunca temiz ve kaliteli bir sound elde etmek ve kayıt yapabilmek. External olsa iyi olur ama sanırım onlar fazla pahalı. Düşüncem 100 - 120 doları geçmeyecek bir kart bulabilmek. İkinci el de olabilir. Gitti gidiyor sitesinde 100 YTL civarında audigy kartlar var mesela, ön panel girişli. Ama Sound blaster sanırım ses - kayıt alemlerinde pek tutulmuyor. Genelde aleyhte yorumlar var forumlarda.. Siz ne dersiniz? Bir de bahsettiğiniz markaların (m-audio gibi) İnternet dışında satışı var mıdır? Misal İzmir'de bilgisayarcılarda bulabilir miyim?

DeatH_666

Selam bende bu arkadas gibi evde kayıt yapmak istiyorum aynı sekilde bendede creative in onboard ses kartı var bir kac arastırmadan sonra 200ytl ye M audio Revulation 7.1 ses kartını buldum. Şimdi ise size sorum benim bilgisayarımın calısmasında problem yaratırmı ses kartı
Pc min özellikleri:
P4 1.8işlemci
768Mb Ram
256mb ekran kartı

yardımcı olursanız sevinirim...

Merhabalar... yaw izninizle bir sorum olacak.

Ben mevcut onboard ses kartımın (realtek ac'97) sürücüsünü güncelleyip asio4all v8.1beta'yı yüklememe karşın Cubase'den herhangi bir ses duyamadım. Bu sebeple bir usb ses kartı almak istiyorum. Piyasa araştırmama gore aşağıda belirttiğim ozelliklere sahip bir cihaz buldum. Eğer bana cubase ile müzik çalışmaları konusunda bu cihazın ne derece bir çozüm sunabileceğini yazarsanız çok sevinirim.

ürün web adresi: http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?[img]7uCGOolr7ySPsxehFKCsrg

3D Konumsal Ses 7.1
ASIO Düşük Gecikmeli, Çok İzli Kayıt Desteği
Bit Derinliği 24-bit / 96 kHz
CMSS:Stereo dan çokkanallı sese Upmix Gelişmiş
Dac s 24-bit / 96 kHz , 7.1 kanal
Dijital Hoparlör desteği 2.1, 4.1, 5.1
Dijital Muzik Çalar Çoklu
Dolby Digital 5.1 Muzik çalınması Evet
Dolby Dijital Ac-3 5.1 Playback Evet
Dvd-Audio Desteği Evet
EAX 1.0 ve 2.0 desteği Evet
EAX ADVANCED HD Multi-Environment
EAX Müzik Ayarları Gelişmiş
Eşzamanlı çevresel işlem
Garanti süresi 24 ay
Kayıt 24-bit/96kHz stereo
Notebook, desktop ve PDE ürünleri için gelişmiş harici kullanım
SB1394 FireWire portu Hayır
SB1394/FireWire üzerinden PC den PC ye oyun Hayır
Snr-İşaret Gürültü Oranı 102dB
SoundFont Desteği Evet
Thx Sertifikası Hayır
WindowsMedia9 24-bit/96khz 5.1 içerik için tam destek Evet

bilg ozellikleri:
amd athlon 64 +3500
1gb ram
120gb hdd

Alntı yapılan: "KorsanBazil"Merhaba arkadaşlar,

PC'mde onboard bir ses kartı mevcut. Geçen gün bir kayıt denemesi yaptığımda çok kalitesiz bir sound elde edebildim. Sesi çok az açınca sanki distorsion bağlanmış gibi cızırtılı bir ses geliyor. Ayrıca arkada da hep bir tss sesi var. Başka bir sebebi var mı bilmiyorum ama, sanırım durum ses kartının kalitesizliğinden kaynaklanıyor. Bana kayıtta temiz ve güzel bir sound sağlayabilecek bir ses kartı tavsiye edebilir misiniz? Çok teşekkür ederim.

Dostum asio4all v8.1 i yukle, buffer size'ını düşür. O zaman gürültü azaltılabilio. Kolay gelsin.