M-Audio Ozone MIDI Klavye

Başlatan Umut, Şub 25, 2007, 18:48

Umutcc

bu alet hakkında bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.Aynı zamanda ses kartı galiba bu.Ses kartı m-audio'nun diğer ses kartlarına göre nasıl bunu merak ediyorum.

sertac

Alntı yapılan: "Umutcc"bu alet hakkında bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.Aynı zamanda ses kartı galiba bu.Ses kartı m-audio'nun diğer ses kartlarına göre nasıl bunu merak ediyorum.

[list:[img]Fiyatı ve pratik kullanımı,göz önüne alındığında eğer ki 2 giriş bir Ses kartı senin için yeterli olacaksa bence cok güzel bir ses kartı ve klavye;Klavye olarak 2 oktavlık bir skalası var;Ama bu da mobil kayıt için yeterli aslında.
Alet Usb olduğu için rahatça Laptop veya diğer başka bir desktop PC'de kullanılabilir;çok fazla ıvır zıvır teferruata gerek de yok;Üstünde Phantom Power'lı bir Xlr girişi var;u demek ki;Stüdyo tipi bir konderseri de rahatça kullanabilirsin;Stereo kulaklık çıkışı var,Stereo ana çıkışlar balanssız ama,bu seni çok etkiler mi bilemem,ille de XLR out dersen,bu senin için dezavanyaj olabilir.Üstünde kontrolörler de var,Aslında bayağı sempatik bir alet;Kullanan arkadaşlarım gayet seviyorlar bu aleti.[/list:u:[img]

Umutcc

Balanslı ve ya balanssız olması neyi değiştiriyo.Yani balans tam olarak nedir?

ozkansunar

balanced yada unbalaced !
bu konsept  1950 lerde Neuman tarafindan kesfedilen 48v guclendirilmis "Phantom " teknoloji ile olusmustur.Balanced ,yollanan herhangi bir akimin karsi taraftan alici tarafindan ayni siddette ve karakterde zit istikamette geri gonderilmesi ile dengelenmesi demek.Bu sayede yollanan akimin onune cikan her hangi sorun bertaraf edilmis ediliyor.
Yogun kablolamanin farkli karakter voltaj yada nitelikte kablolamanin yasandigi durumda uyulmasi kesinlikle gereken bir duzendir.Studio kablolamasi yada routinglerin Bal.olmasi problemlerin cogunu yok eder.her hangi bir balanced hattinin kullanilabilmesi icin alici  ve vericinin input ve outputlarinda balanced yazmasi gerekmekte.Bu is icin balansli yada simetrik (stereo diye tabir edilen ) kablolar kullanilir.
cok daha detayli bilgiler edinmek istiyorsan
tc-electronik yada Neutrik firmasinin sitesinde bunlara iliskin bilgiler bulabilirsin.
selamlar
ozkan sunar

nurisensoy

ben de araştırdığıma göre gayet kullanışlı bir ürün.. en kısa sürede almayı düşünüyorum ancak compel in stoklarında değilmiş henüz bekliyorum.. benim ses kartım bu özelliklerde olmadığı için ozone u tercih ediyorum 24/96 kapasiteye sahip..

bassthebajack_ass

bende bu aleti arastırmaktayım baya hosuma gitti en yakın zamanda edinicem

DeatH_666

Ben aleti arkadastan gayet makul fiyata nerdeyse 0 gibi aldım. Daha kayıt yapma olanagım olmadı cunku cubase hakkında pek bir bilgiye sahip degilim hatta yok gibi birşey ama deneme kayıdı olarak ugrasmadan bir şey yapmadım fena degildi cubase kullanmasını ogrenirsem daha kaliteli işler yapabilecegime inanıyorum! Aleti şu anda tavsiye edemiyorum yanlış anlışılmasın bir kötülügünü görmedim fakat daha bir icraat ta bulunamadım!

İyi Günler!