neden olmuyor ?

Başlatan Kerim Emre Turkoglu, Ksm 12, 2007, 22:33

jaco

selamlar..bir problemim var ve içinden çıkamıyorum o yüzden sizden yardım alıyim dedim..:) şimdi bas gitarımı bilgisayara bağlayıp cool edit adlı programı kullanarak kayıt yapmak istiyorum..Bas gitarı bilgisyara bağlıyorum kulaklıktan normal şekilde ses geliyor donatılardaki windowsun ses kaydeticisindede deneme amaçlı çaldım tekrar dinledim ordanda bir problem olmuyor ama cool edit isimli program bas gitarımı görmüyor yani çaldığımda sinyal gitmiyor programa bunu nasıl çözebilirim ?  :cry:

Gokmen

Cooledit hiç kullanmadım, ilk fırsatta bakmaya çalışacağım ancak problem, ses kartın ile cooledit arasında bir bağlantı sorunu imiş gibi duruyor.

Eğer cool edit üzerinden ses kartı konfigürasyonu gibi bir ayar yeri varsa ona bir bak derim.

jaco

ses kayıt denetimini açınca bunlar çıkıyor..hadi ses kartında problem var diycem ama windowsun standart ses kayıtedicisinde kayıt edip dinleyebiliyorum..acaba bu mikrofon girişi aktif olmadığı için cool edit o yüzden mi görmüyor bas gitarı..bide şöyle birşey var bu mikrofon kanalını aktif hale getiremiyorum bi türlü  :roll:

Gokmen

Resmini koyduğun ses kayıt denetimi windows'un kontrol paneli, ben cooledit ya da ses kartının kendi konfigürasyon paneli varsa ( ki vardır) ona bak demiştim.

Bu arada cooledit'in yardım menüsünden ya da web sitesinden ses kartı ayarlarının nasıl yapılacağını da bakabilirsin sanırım.