studyo monitörü??

Başlatan melih, Ara 15, 2007, 17:45

criminalvoice

öncelikle herkese merhaba
benim sorum biraz daha farklı..
bende seneye kayıt olayına girmek istiyorum amacım yalnız sadece kayıt yapmak değil!
işte baya iyi özellikleri olan masaüztü bir bilgisayar alıcam..m-audio ses kartı almayı düşünüyorum..usb yada PCI onu daha düşünmedim o zaman düşünücem..
benim sormak istediğim nokta şu şimdi ilerde iyice kayıt olayına giricem bilgisayardan ses almak için studyo monitörü kullanıyım diyorum aslına bakarsanız studyo monitörleri hakkında pek bir bilgim yok şimdi sormak istediğim şey monitörmü alıyım yoksa başka birşey mi? ama bilgisayarımmı hem bas anfisi hemde kayıt olarak kullanmak istiyorum ayrıyetten bir bas anfisi almak istemiyorum.. sizce ne yapmalıyım?
teşekkürler..

funkyroads

referans monitörleri hiçbir zaman bir bas amfisi kadar keyif vermezler çalarken,  müzik dinlemek için veya enstruman bağlayıp çalmak için pek te gerekli değiller,  güzel bir bas amfisi her zaman daha iyi olacaktır.

ama kayıt için şart, herhangi başka bir hapörlör sistemi kullanıp yaptığın kayıt sadece kaydı yaptığın sistemde güzel duyulabiliyor :) referans monitörleri yanılma ihtimalini oldukça azaltıyor.

ses kartında da, referans monitörlerinde de m-audio dışındaki ürünleri de göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.