canlı performansta kulaklıktan monitor almak

Başlatan oğuzcan ünver, Ekm 05, 2005, 14:29

otcan

backvokal ile beraber bas çalıyorum
çoğu zaman monitor beni tatmin etmiyor ve sahnede kulaklık kullanmak istiyorum..

artıları eksileri nelerdir???
yapan var mıdır???

basadam

Bu konudan ben de muzdaribim. Birtakım araştırmalar yaptım, bulgularım şöyle:

* İyi bir kablosuz kulaklık monitörü çok pahalı. Bunlar kişiye özel yapılıyor, kulaklarının kalıbını alıp firmaya gönderiyorsun, sana özel üretiyorlar.
* Kendi kablolu monitör sistemimi de denedim; kablo ciddi sorun oluyor.
* Müzisyenin seyirciden ve ortamdan soyutlandığı ve bunun da performansı etkilediği söyleniyor. Bunun için sahne önüne bir mikrofon koyup mikse eklerlermiş. Bu da iyi bir mikser operatörü demek.

Sonuçta, ultra-profesyonel olmadıkça bu işi yapacaksam monitörsüz yapmam gerektiğine karar verdim. Monitör sistemi yerine TC-Helicon'un Voice Live vokal prosesörünü aldım. Harmoni vs özelliklerinin yanısıra iyi ayarlandığında kendini duymanı sağlıyor. Biraz tuzlu bir alet ama en iyi yatırımlarından birisi...

otcan

800 dolar, çok tuzlu..
çok iyi bir yatırım ama para yok işte :D

yalnız şunu şöyle denesem;
yani aklımda olan şudur ki;

bir şekilde monitörden kablo çıkışı alıp gitarın kablosuyla beraber iki kabloyu birbirine bağlasam..
yani sadece tek yerden bir çift kablo gelse bana??

bir de kulaklığın tek kulağını taksam, diğeriyle de etrafı dinlesem

nasıl olur :??

basadam

Düşündüğün sistem çalışır mı bilmiyorum, monitörden alacağın kablonun gücünü düşürmeden kulaklığa takarsan o kulaklığa da eyvallah dersin. Behringer'in bu işler için ürettiği bir DI var (Ultra G 100), monitör çıkışını bu alete bağlaman, oradan da bir kulaklık amfisine girmen gerekir. Eğer kablolu bir sisteme tamam diyorsan bence yapman gereken mikserden "line-out" seviyesinde çıkış alıp bunu bir kulaklık amfisine bağlamaktır. Tek kulaklık taktığında da hem ortamı hem de kendi sesini duyabilirsin. Roger Waters kulak için monitörler icad edilmeden önce yıllarca böyle çıktı sahneye.

otcan

çok teşekkür ederim, acayip aydınlattın beni..
gelişmelerden haberdar edeceğim...

seckinkib

beyler ben kullanmaya başladım acayip yardımı oluyor..İbanez basstan Smiht tonu alıyorum şaşırdım bende walla : ))
kulaklığı asla benim en başta yaptığım gibi pedal kullanıyorsanız oradan çıkmayın :)
Mixerin monitör çıkışından çıkın lütfen...
Deneyim hiç değilse tek kulaklıkla olsn ama..Ben arada davulcuma flnda veriyorum : )))

bkotga

beyler bu iş için kulak içi kulaklıklar çıkardılar ses yalıtımı çok yüksek ve ses çok kaliteli bi araştırın derim ben, hemde o kadr çok pahalı değil bence kablosunu prososöre giden kobloya banlarsın:D fazla rahatsız etmez bende para olmadığından alamıorum ama mukemmel bi alet bunlar hatta burdan inceleyebilirisiniz

bass1234

Geçtiğimiz günlerde POPSTAR ALATURKA adı altında bir şarkı yarışması finalini yaptı, hatırlarsınız. O şarkı yarışmasında, Selçuk Tekay'ın orkestrasındaki basçının sol kulağında kulakiçi_kablolu bir kulaklık vardı. Daha o zamandan aklıma yatmıştı.

Performansı olumlu etkiler düşüncesindeyim...

Producsion-Tv

MErhaba arkadaşlar  :o

Sanırım biraz teknik eksiklimiz var okudum kadarıyla öyle gözukuyor yanı en ilgincide kabloları birbirine bağlayıp ses almakdı die bilirim nese yanlış bir yöntem sakın denemeyin sisteme zarar vere bilirsiniz hiç iyi olmaz bu durmda  :o

Şimdi gelelim Nasıl yapacağımıza  :)

nasıl yapıcamızı anlatmadan önce bu iş için üretilen kulaklıklar var önde giden firmalardan biride Shanzer marka kulaklık shurda çıkardı die duydum ama ne kataloklarda ne fuarda nede birinde gördum açıkcası ama piyasada oldunu biliyorum..

neyse teknik anlatım ise illakı piyasada var die gidip almak gerekmıyor yanı sizdeki  kulaklıklarda olur ama birazdağa iyi  kulaklıklar olursa dapa iyi olur tabiki şimdi öncelikle mixerlerde aux die bir out çıkısı var bunlara biz monütör diyoruz :) yanı monütöre değilde kulaklığa çıkış olacak aux dan çıkan kablo pre anfiye girilecek in olanına pre anfideki out çıkısından ise bir mikrafon kavlosı veyata jakajak la veyata kulaklıha gireceğiniz kablo ucu neyse ona gieceksiniz sora mixerin basındaki teknisyene veyata tonmaistere iş düşüyor sesi size dağıtacak ne istiyorsanız örnek electro,vokal.piyano,klavye Vs.. ne varsa grupda sizin monutörunuze değil kulağınıza vericek direk...

kulaklığın ucu değişil ola bilir bir mikraffon kablosu alıp birde kulaklığınızı alın bir ses  electroniğinden anlayan bir abiye veyatta arkadasınıza gidin mikrafonun bir girişi anfiden çıkacak bir diğer ucuda kulaklığa girecek diğin gerisini o arkadaşlar yapar saygılarla.. :)

bass1234

Alntı yapılan: "Producsion-Tv"MErhaba arkadaşlar  :o

Sanırım biraz teknik eksiklimiz var okudum kadarıyla öyle gözukuyor yanı en ilgincide kabloları birbirine bağlayıp ses almakdı die bilirim nese yanlış bir yöntem sakın denemeyin sisteme zarar vere bilirsiniz hiç iyi olmaz bu durmda  :o

Şimdi gelelim Nasıl yapacağımıza  :)

nasıl yapıcamızı anlatmadan önce bu iş için üretilen kulaklıklar var önde giden firmalardan biride Shanzer marka kulaklık shurda çıkardı die duydum ama ne kataloklarda ne fuarda nede birinde gördum açıkcası ama piyasada oldunu biliyorum..

neyse teknik anlatım ise illakı piyasada var die gidip almak gerekmıyor yanı sizdeki  kulaklıklarda olur ama birazdağa iyi  kulaklıklar olursa dapa iyi olur tabiki şimdi öncelikle mixerlerde aux die bir out çıkısı var bunlara biz monütör diyoruz :) yanı monütöre değilde kulaklığa çıkış olacak aux dan çıkan kablo pre anfiye girilecek in olanına pre anfideki out çıkısından ise bir mikrafon kavlosı veyata jakajak la veyata kulaklıha gireceğiniz kablo ucu neyse ona gieceksiniz sora mixerin basındaki teknisyene veyata tonmaistere iş düşüyor sesi size dağıtacak ne istiyorsanız örnek electro,vokal.piyano,klavye Vs.. ne varsa grupda sizin monutörunuze değil kulağınıza vericek direk...

kulaklığın ucu değişil ola bilir bir mikraffon kablosu alıp birde kulaklığınızı alın bir ses  electroniğinden anlayan bir abiye veyatta arkadasınıza gidin mikrafonun bir girişi anfiden çıkacak bir diğer ucuda kulaklığa girecek diğin gerisini o arkadaşlar yapar saygılarla.. :)

Forumda, özenli Türkçe kullanımına lütfen dikkat edelim arkadaşlar. Bundan böyle bu ve benzeri mesajlar uyarı yapılmaksızın silinecektir!

Bilgilerinize...

bass1234

[img]18:[img] [fade:[img][img]left:[img][img]Comic Sans MS:[img]CREATIVE HQ1700 Monitor Headphones[/font:[img][/marq:[img][/fade:[img][/size:[img]

"Yaklaşık bir aydır kullanmaktayım; 10 Hz ~ 25 kHz frekans cevabı ile düşük frekanslarda oldukça başarılı bir kulaklık monitörü olduğunu söyleyebilirim. Gerek portatif kullanımıyla gerekse mükemmel ses kalitesiyle alınası bir kulaklık monitörü arkadaşlar!
Daha fazla açıklama yapmama gerek yok diye düşünüyorum; bu ürün hakkında diğer teknik detayları internet sitesinden buraya olduğu gibi aktardım.

Buyrun arkadaşlar..."

Alıntı YapGiriş

Birinci Sınıf Müzik Kulaklığı

Hafif ve portatif Creative Monitör Kulaklık HQ-1700,
net ses üretimi ve detaylı yüksek - tam bas dağıtımı için dizayn edildi. Eşsiz ses kalitesi
ve rahat çevrilebilir kulaklıklar, HQ-1700 ile DJ'lik veya "dinleme amaçlı" kullanım için ideal.

Nitelikler

Kusursuz ses iletimi için geniş dinamik menzili ve 10Hz - 25kHz arası lineer frekans cevabı
30mm Neodymium mıknatıslı sürücüleri daha derin bass & kristal berraklığında ses iletimi
Yüksekliği ayarlanabilir kafa bandı, içeri doğru katlanabilir mekanizması ve çevirilebilir kulaklığı ile
maksimum komfor sunar
Extra portatif kulalık
Paslanmaz Bakır Kablo (OFC), minimum sinyal kaybı veya gürültü için.

Açıklamalar

Sürücü Üniteleri: 30mm Neodymium mıknatıslı transdüser
Frekans Cevabı: 10Hz ~ 25kHz
Empedans: 35ohm
Hassasiyet: 104dB
Kordon Uzunluğu: 0.5m, 1m uzatma kablosu ile (OFC)
Giriş Fişi: 3.5mm stereo altın kaplama mini fiş
Net Ağırlık: 126g (paket hariç)

http://www.tr.creative.com/products/welcome.asp?437&;

bass-x

Slm bahsettigin sistem wireless earphones diye bir sistem gercekten cok pahali ama ben gecenlerde kendi elimle bir tane yaptim sahnede ve evde kullanmak icin gayet de iyi oldu ve nokta kulaklik seklinde kurdum sistemi bu sekilde dev kulakliklar halinde degil...

Pedalboard'in 2 tane outpod'u var birisinden cikip miksere veya amfiye giriyorum digerinden cikip bu kulakligin vericisine giriyorum gayet de guzel oluyor...Itedigim zaman tek kulagima takiyorum istedigim zaman ikisine birden takiyorum bazen yetersiz sistemlerde sesimi duyamasam bile en azindan caldigimdan zevk aliyorum...Tavsiye ederim...

Ayrica dedigim gibi sistemi kendim yaptim normal piyasadaki kulakliklarin ceyrege yakin fiyatina mal ettim... :wink:

http://img404.imageshack.us/my.php?dsc00096sm6.jpg

marcus

Sahneye amfisiz çıktığınız zaman kendini duyamama veya duyduğundan memnun olmama sorunu çok doğal. Arkanızda bas amfisi olursa emin olun kulaklığa ihtiyaç duymazsınız...

sahnede illaki kulaklıktan monıtor almak şart degil bence ama yinede alınacaksa ben kablosuzlardan yanayım cunku sahnede aman jacklara basmayalım diye sek sek oynuyoruz zaten bide kulaklıgın kablosu bence hic cekilmez..

bass-x

Alntı yapılan: "_silent"sahnede illaki kulaklıktan monıtor almak şart degil bence ama yinede alınacaksa ben kablosuzlardan yanayım cunku sahnede aman jacklara basmayalım diye sek sek oynuyoruz zaten bide kulaklıgın kablosu bence hic cekilmez..

Ben hic kablolu bir kullanim sekli gormedim zaten...Ki cok mantiksiz,kullanissiz birsey olurdu eger oyle bir sey olsa... :wink:

Ben yukarda resmini gormus oldugunuz kendi elimle yaptigim wireless'i cogu zaman amfimi goturmedigim her yere goturuyorum cok da memnunum...