0'dan Ses Kaydı (Yardm Pls)

Başlatan , Şub 10, 2008, 01:13

ÖncelikLe herkese merhaba
Forumun Gerekli kısımlarını dikkatlice gezmeye çalıştım fakat istediğim cevabı tam olarak alamadım o yüsden başka başlık varsa lütfen kızmayın :D
Cahilliğime verin sorunumu en başından anlatıcam
roland 30W amfi sahibiyim ve İbanez bass gitar
pc de kayıt yapmak istiyorum fakat hiçbir şekilde gitardan pc ye amfiden pc ye bi bağlantım yok yani sadece microfonla kayıt yapmaya çalışıyorum
e tabi doğal olarak ses berbat kayıt yapmaktan soğuyorum:D
Bunun yanında ses kartımda onboard yani kesinlikle sesle ilgili bi donanıma sahip değilim
Sizden ricam bana pc de kayıt yapabilcek programları ve donanımları sölermisiniz yani profesyonel bişe olmasın tabi ama net ve tatmin edici bir ses almak istiyorum.Lütfen bana bak kardeşim önce şu şu şu donanımları alıcaksın sonra onları şöle pc ye takıcaksın sonra şu şu şu programları indiriceksin sonra şu şu ayarlarla sağlıklı bi kayıt yaparsın diyin :D

şimdiden teşekkürler
(bütçe önmli deil bayadır bu iş için para biriktiriorm.Siz yinede çok çıkmayın :D )

Gokmen

Henüz birşey harcamana gerek yok, kenarda tut o parayı.

Gitardan pc'ye direkt giriş yap, ses kartın onboard olsa dahi arkasında bir giriş yeri vardır, o giriş yerine göre jack küçültücü uçlardan al ( gitar jack'ının ucu oraya büyük gelecektir onun için) sonra gitarı direkt tak pc'ye.

Kayıt yapacağım derken pc'de ne gibi bir yazılım kullanacaksın tabi o önemli. Ama şimdilik sen bir bas gitarın sesini pc'den duy.

Bendeki yazılım ve donanımları söyleyeyim;

PC donanım öyle aham şaham değil, eski 2.0 GHZ işlemcili pc'im, üzerine 1024 ram takıp biraz da XP'yi optimize ettim ayarlama yolu ile, ses kartı olarak MAudio 2496 takılı.

Yazılım; Cubase SX3, üzerinde Ampeg SVX Plugin, Ezdrummer, çeşitli eq ve reverb plugin'leri.

Açıklamalı anlatımına hayran kaldım özellikle "(gitar jack'ının ucu oraya büyük gelecektir onun için)" kısmına :D. Saolasn Ses kartsız cepten 5 kuruş çkmadan hallettik bu işide.. Karadüzen çalmak tamam da teorik bilgileride öğrenmeyince olmuo sayenizde oda oluyo yawaştan saolasınız..

aynı şekilde küçültücü kullanarak anfiden mikrofonlama tekniğiyle kayıt alabilirsin hangisi tatlı gelirse ;)

Sancak

Konu ile ilgili, oldukça verimli bir başlık vardı, özellikle Özkan Sunar'ın katkıları ile. Fakat tümü gitti onların. Orda zahmetsiz ve bilgisayarın bazı dezavnatajlarını gidermek için ben kayıt cihazlarını önermiştim ve tartışmıştık. Sonuç olarak da ben Boss Micor BR almıştım. Bir ara onunla ilgili bir yazı eklemeyi düşünüyorum. Fakat tavsiyem, ucuz yollu kayıt cihazlarını da göz önünde bulundur. Micro BR Zuhal de indirimdeydi ve Amerika fiyatından 20 dolar pahalıya geliyordu ben aldığımda. Sanırım hala indirimde.

aslında çok kolay bir yöntemi var şöle anlatayım iki tane gitar jackı lazım bunun için ve anfi tabiki.

1.gitar jack ile gitarı nafiye bağla ve ses ayarlarını normal olarak yap
2.jackı ise EFX.loop çıkışı olması lazım ona bağla efx loop çıkışına bağladığın jackın diğer ucunu ses kartı çıkışna hoparlör ve mikrofon bağladığın yerde mavi renkli olan line-up çıkışına bağla(ucuna dönüştürü takarak tabiki) sonra ses ayarından giriş sesini aç ve istediğin kayıt programından kaydını yap ben cool edit pro kullanıyorum gayet iyi kayıt alıyorum sen istediğini kullan bu kdr basit gayet iyi kayıt ve tonlar alacağına eminim ben yöntemi kullanıyorum.Ampteq 25 watt anfim var onunla kayıt yapıyorum