Cubase m-audio sorunu..

Başlatan , Nis 02, 2008, 21:10

avraaen

Merhabalar. M-audio fasttrack usb ses kartımla cubase de kayıt yapmaya çalışıyorum.. Cubase sesi alıyor , aldığını görüyorum.. Ama bunu dinlemeye çalıştığım zaman ses çıkmıyor..Bilgisayarın üzerindeki ses kartı neden bu ses dosyalarını çalmıyor çok ilginç geldi.. Cubase üzerinde ayar yapmam gereken bir yer var mı ?

Racsen

Ses kartının üstündeki "MİX" düğmesi ortadamı?
Asio driver Maudio seçilimi?
Kanalda monitor düğmesine basılımı?
Cubase in Bus ayarları düzgün mü?

avraaen

mix düğmesi derken ortada mix ayarı var ve yükseltip alçaltılabiliyor onu yükselttim.. kanalda monitör açık..cubase in bus ayarları hakkında bir bilgim yok.. devices da da m-audio fasttrack usb seçili çünkü asio yu seçtiğim zaman sesi duyabiliyorum fakat latency artıyor..

Tutatsuta

İşlemci ve hafıza yetmiyor olabilir mi? :roll:

avraaen

sanmıyorum makine yeterli bi makine.. dediğim gibi devices da m-audio yu seçince bu sorun oluyor..5.1 hoparlörlerim creative soundblaster ses kartına bağlı bu arada ve o kart da hala çalışıyor.. yani yapmak istediğim şey cubase de kayıtlarımı m-audio ile yapıp bunu diğer ses kartıma bağlı olan 5.1 hoparlörlerde dinleyebilmek..

Racsen

Alntı yapılan: "Tutatsuta"İşlemci ve hafıza yetmiyor olabilir mi? :roll:

Pek alakası yok.

Alntı yapılan: "avraaen"sanmıyorum makine yeterli bi makine.. dediğim gibi devices da m-audio yu seçince bu sorun oluyor..5.1 hoparlörlerim creative soundblaster ses kartına bağlı bu arada ve o kart da hala çalışıyor.. yani yapmak istediğim şey cubase de kayıtlarımı m-audio ile yapıp bunu diğer ses kartıma bağlı olan 5.1 hoparlörlerde dinleyebilmek..

Şimdi sorununuz burda, Cubase açıkken Asio olarak fast track gösterdiyseniz çıkışlarda Fasttrackten olucaktır Creative ses kartınızdan değil.Kabinlerinizi Fasttrack e bağlamanız gerekiyor.Yada Cubaseden çıkıp diğer kartın aktif olmasını sağlıcaksınız fakat 2 ses kartı birbiriyle çakışma sorunu yaratabilir neden bu şekilde kullanıyorsunuz?

avraaen

çünkü 5.1 hoparlörlerim diğer ses kartına bağlı..devices da asio yu kullanırsam ses kalitesi düşmez mi ? ve de bunu yapınca ciddi bir latency sorunu oluyor bunu nasıl giderebilirim ?

Tutatsuta

Ben latency oluştuğu için onlardan şüphelenmiştim.  :)

avraaen

latency ye bir çözüm yokmuki acaba

Racsen

Alntı yapılan: "avraaen"çünkü 5.1 hoparlörlerim diğer ses kartına bağlı..devices da asio yu kullanırsam ses kalitesi düşmez mi ? ve de bunu yapınca ciddi bir latency sorunu oluyor bunu nasıl giderebilirim ?

Cubase 'de Asio olarak M-Audio u seçiceksiniz düşük bir latency vermesi lazım ki bu ses kartlarının en önemli özellikleri arasında.
Cubase'de latency varsa demekki bu asio yu seçmemişsiniz demektir.

Kayıt yönünden mantıklı bir sistem kurmak isterseniz creative i kenara atıp :), m-audio üzerinden çalışmanızı tavsiye ederim.
5.1 hoporlorunuzu m-audio ' a baglamazsanız kayıt yaptıktan sonra dinleyemezsiniz cubase i kapatıp acmanız gerekir.Bunun bir yolu yok ki zaten neden dinlemek için diğer ses kartını tercih ettiğinizi pek anlamadım ses kalitesi olarakta m-audio'dan düşük olacaktır duyduğunuz.

Alntı yapılan: "aftor"
Alntı yapılan: "avraaen"Merhabalar. M-audio fasttrack usb ses kartımla cubase de kayıt yapmaya çalışıyorum.. Cubase sesi alıyor , aldığını görüyorum.. Ama bunu dinlemeye çalıştığım zaman ses çıkmıyor..Bilgisayarın üzerindeki ses kartı neden bu ses dosyalarını çalmıyor çok ilginç geldi.. Cubase üzerinde ayar yapmam gereken bir yer var mı ?

sorunsuz kayıt yaptıysan ve problem sadece kaydı caldırırken sesin gelmemesindeyse sebep büyük ihtimalle mönitörün açık kalmasından kaynaklanmakta.dinleme yaparken mönitör sekmesini kapatıp dene.
evet böyle de bir olay [img])

Alntı yapılan: "racsen"Kayıt yönünden mantıklı bir sistem kurmak isterseniz creative i kenara atıp Smile, m-audio üzerinden çalışmanızı tavsiye ederim.
5.1 hoporlorunuzu m-audio ' a baglamazsanız kayıt yaptıktan sonra dinleyemezsiniz cubase i kapatıp acmanız gerekir.Bunun bir yolu yok ki zaten neden dinlemek için diğer ses kartını tercih ettiğinizi pek anlamadım ses kalitesi olarakta m-audio'dan düşük olacaktır duyduğunuz.

Direk 5+1 girişi olmadığından bağlayamıyordu sanırım. Onlar için bir çevrici olması lazımdı galiba:S