kulaklık sorunu

Başlatan , Mayıs 20, 2008, 00:29

lordofdarkness

meraba arkadaşlar,benim sorunum amfimin kulakılık çıkışından kulaklıkla bağlandığımda sadece tek kulaklıktan ses alabilmem. farklı kulaklıklarlada denedim fakat hepsinde sonuç aynı oldu. sizce sorunum amfimden mi kaynaklanıyor yoksa kendi cahilliğimden mi? :D  yardımcı olabilirseniz çok sevinirim (bu arada kullandığım amfi boston 15w)

zekimertt

Amfinin kulaklık çıkışına birşey bağladığında amfiden ses gelmemesi normaldir.

adm

Elektronikten anlayan biri varsa çevrende amfindeki Preamp katı ve güç devreside ayrıysa preamp katının çıkışına kulaklık için bir jack girişide eklenebilir.Olmadı çıkış katına bir kaç direnç yardımıyla yapılabilir bu işlem.

"sadece tek kulaklıktan ses alabilmem"

tek kulaklık diyince tek sagdan yada tek soldan ses alabiliyorsun gibi geldi banada...

anilumutozlu

Mono / Stereo ile ilgili bir durum anlayabildiğim.. Tekrar bunun üzerine düşün bakalım..

lordofdarkness

Alntı yapılan: "zekimertt"Amfinin kulaklık çıkışına birşey bağladığında amfiden ses gelmemesi normaldir.

demek istediğim kulaklıklardan sadece birinden ses gelmesi yoksa zaten bende kulaklık taktıktan sonra amfiden ses gelmesini beklemiyorum zaten gelse ev arkadaşlarım heralde beni öldürmeye çalışırdı :lol:

zekimertt

Kusura bakma, sabahın köründe atılan mesajdan bu kadar hayır gelmiş demek ki  :lol:

Kulaklıkları (3,5 mm plug) amfiye bağlarken muhtemelen kullandığın 3,5 - 6,3 mm dönüştürücü  "mono" olabilir. Değilse amfide bi sorun olabilir. Gitarda bi sorun olup olmadığını öğrenmek içinse gitarı  bilgisayar hoparlörü gibi amfi haricinde başka bişeye bağlayarak kontrol edebilirsin.

adm

Kullandığın dönüştürücü den olabilir.Çıkışın stereo olması da gereksiz gibi.Dönüştürücünü değiştirmeyi bir dene üzerinde iki adet çizgi varsa tek adet çizikli olanından bulmaya çalış yada tam tersi.