Cubase ASIO driver sorunu

Başlatan , Haz 29, 2008, 03:02

zekimertt

Cubase ASIO4ALL'u görmüyor. Bilgisayarımda Vista yüklü. Ses kartı Realtek onboard ses kartı. Bi bilen yardımcı olabilirse çok sevinirim. Ekran görüntüleri burada. Bi el atsanız da şu benim cubase'i yokuş aşşaa bi vurdursak.

http://rapidshare.de/files/39860786/ASIO.rar.html

Racsen

Valla rapidshareden dosya indirmekle uğraşcak vaktim yok imageshack vs yüklerseniz yada anlatırsanız burda yardımcı olmaya çalışırım.

bkotga

bende aynı rapidden dosya indiremiyorum şimdi ama web sitesinden son sürümünü indir bide onunla dene http://www.asio4all.com/ ama ben şu an giremedim direk linkini verecektim sana sitede bi sorun var sanırım sen bu yazıyı okuyana kadar düzelir sanıyorum beta sürümü yüklüydü bi ara bendede durup dururken kaybolmuştu belki öyle olabilir beta indirme

zekimertt

Cubase SX v2.2.0 kullanıyorum, 3 tane driver görüyor:

1) ASIO DirectX Full Duplex Driver:

Latency tavan yapmış durumda. Giriş sinyali var.

2) ASIO Multimedia Driver:

Latency daha düşük ancak yine de eşzamanlı çalım-duyum için yetersiz. İkinci resimde giriş sinyali görünüyor.

3) ASIO4ALL v2:

Giriş sinyali yok. Clock source olarak "Big Ben (?)" görünüyor.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi Line'dan giriş alamıyorum, mikrofondan girersem de webcam mikrofonu da çalışıp feedback yapıyor. Önerilerinizi bekliyorum.

Racsen

Asio4All seçili olacak.

Windows Ses Denetimi > Ayarlar > Özellikler > (Kaydederken) > Line In seçili olacak.

Bundan sonra Line dan kayıt yapabilirsiniz.

Webcamin mikrofonunu ses sisteminizin önüne koyarsanız feedback yapması normaldir.

zekimertt

Asio4all seçiliyken giriş sinyali alamıyorum diyorum, sorun o zaten.

Vista'da ses denetimi/ayarlar vs. yok, hangi girişe girdiysen o girişi tanıyıp kendisi seçiyor. Sorun webcam mikrofonunu kapatmıyor olması. Aynı anda hem mic girişinden hem webcam girişinden ses almaması için Cubase'in inputlarına erişip ordan seçim yapmalıyım, ama nerden?

Speaker'ları elbette ki webcam mikrofonunun önüne koymuyorum. Ancak kayıt esnasında webcam mic'in zaten kapalı olması gerekiyor. Onu kapatamıyorum.

İşletim sistemi Vista Home Premium. Bilgisayar bir Acer 5720G Notebook. Ses kartı Realtek onboard. Cubase neden asio4all'u görmüyor? Sürüm mü eski nedir? Alt tarafı 3-5 ms lik gecikmeyle ev kayıtları yapmaya çalışıyorum o kadar.

marcus

Asio4All'un Vista'yı desteklememesi sorunu olabilir. Sitesinde yazdığına göre versiyon 2.8 Vista ile daha iyi uyumluymuş. Bu versiyon mu sendeki?

Google'da "Asio4All for Vista" yazdım, değişik forumlarda bu sorunu gündeme getiren sonuçlar çıktı. Buraları bir karıştır istersen...

Misal:

Racsen

Alntı yapılan: "zekimertt"Vista'da ses denetimi/ayarlar vs. yok, hangi girişe girdiysen o girişi tanıyıp kendisi seçiyor. Sorun webcam mikrofonunu kapatmıyor olması. Aynı anda hem mic girişinden hem webcam girişinden ses almaması için Cubase'in inputlarına erişip ordan seçim yapmalıyım, ama nerden?

F4 e basarsanız Bus lar çıkar Cubasein gerçi kullanım kılavuzunda da yazıyor bunlar.

Monitoring yapmazsanız kayıttaki gecikme pek problem olmaz aslında wav ın içinden kaydırabilirsiniz.

zekimertt

Olmuyo arkadaşlar. İnternette de araştırdım, aynı sorundan muzdarip başkaları da var, birinin söylediğine göre realtek, asio driverlarını desteklemiyoruz gibisinden bi mail atmış kendisine. Son bi ihtimal, XP kurucam ama pek umutlu değilim ondan da açıkçası.

funkman

başlat/programlar/cubase vst  altında asio multimedia setup bolumunde , asio4all  u gostermen gerekebilir.Cubase de asio4allu gordukten sonra , vst connections dan add bus diyerek gerekli kanalı acıcaksın..Su anda bu makınada cubase yuklu olmadıgı ıcın aklımda oldugu kadarıyla soyluyorum.Umarım faydalı olur

funkman

Ayrıca , vistada denetim masası /ses altında kayıtta ve play de hangi slotu kullanabilecegimizi secebiliyoruz.

zekimertt

İnternetten de araştırdım, seçilmesi gereken şeyleri de seçtim ama olmuyor. Bu gidişle XP falan da kesmeyecek galiba, ses kartı almam gerekicek. Çünkü gecikme kayıtta hissedilmez nasılsa diye yaptığım kayıtlarda bile ikinci kanalın senkronu başlarda sorunsuzken sonradan gecikmeye başlıyor.