Sadece Davul Bas - Thanx :) (ErhanBasol)

Başlatan ozguc, Nis 09, 2005, 16:02

ozguc

Merhaba,
ben sadece davul ve bas kayıdı yapmayı düşünüyorum . bu yüzden sanırım çok profesyonel ekipmanlara ihtiyacım yok ! yani ses kartı olarak zaten m-audio düşünüyorum ama speaker konusunda kararsızım....yani speaker mı monitör mü ?
dediğim gibi sadece davul ve bas kaydı olacak ... bu arada slap tonları önemli...
nasıl bir speaker almalıyım veya monitör ....
TEŞEKKÜRLER..........

Yanlış anlaşılmasın , davul kaydı dedim ama davul'u FruityLoops gibi bir programla kaydedicem :)

ozguc

Sevgili Erhan;

Bence en önemli iki unsuru kayıt edeceğin için cok dikkatli ve bilgili davranmalısın.Öncelikle Kayıt platformunu dğeiştirmen gerek.Dvaul kayıtı derken,sanırım smaple sesler ile bunları yazacaksın.Öyle değil mi?Bunun için Cubase Sx platformu ile birlikte,orta derecede davul soundu kurtaracak Groove Agent,Battery Drums,Halion Drums,Sample Tanks Studio Drums gibi VST plug in'lere ihtiyacın olacak öncelikle.

Sonrasında Monitör diyorsan bu bütçeye göre de,duyuma göre de değişir.Eğer bütcen varsa KRK çok iyi bir secim olur;ama elbette bunun için 800 �'yu gözden çıkarman gerek,Alesis,Event,Yamaha,Mackie gibi markalarında iyi monitörleri var ama cok da hesaplı değiller.Genelec'ten hiç bahsetmiyorum bileiyi bir monitör çok pahalı.ama değer.ben sadece denediğim markalar üzerine konuşuyorum.

Ama hesaplı monitörler de yok mu elbette var,Behringer Truth çok da ucuz olmamakla birlikte güzel bir monitör serisi,M-Audio BX 5'lerin sanırım kullanılmışları internette 500 Milyona kadar inmişti.Böyle bir seyde olabilir.Ama cok da iyi bir secim olacağını düşünmüyorum.Ya da su anı kurtarmak için iki adet standart speaker alırsın,bunu bir amfi ile desteklersin.Tabi bunun sonucunu bilmek zor.benim bir arkadaşım iki adte KODA (Amerikan olanlarından) ve LOEWE amfi kullanıyor ve canavar gibi duyum var.

Kolay Gelsin.

ozguc

RE: Sadece Davul Bas
Çok saol ama sanırım ben monitor'den vazgeçmez zorundayım:) çok palıymış yaw..speaker'a gelinceeeee

Edirol - MA-20D nasıl ?
http://www.edirol.com/products/info/ma20d.html

ses kartı olarak M-Audio Audiphile düşündüğümü söylemiştim....
peki bas gitarı ses kartına bağlamadan önce araya pre-amp gereklimi?
ses frekansları düşük olduğu için pre-amp gerekli olduğunu okumuştum...
eğer gerekli ise sizce

M-Audio Audiu Buddy işimi görürmü?
http://www.compel.com.tr/m-audio/preamp/audiobuddy/index.php

yani birtek monitöre vereceğim parayla
Edirol MA-20D , M-Audio Audiophile ve M-Audio Buddy alabilirim....

ozguc

Audio Buddy sanırım Compel Stoklarında yoktu ama gelmişse bilemiyorum.İşini görür.Çünkü Pre-Amp gerekli.Hem bas,hem mikrofon kayıtları için mini bir pre-amp şart.

Edirol genel olarak hesaplı aletler üreten bir şirket;ben bu modeli denemedim hiç,ama dijital monitör için fiyat hesaplı görünüyor.250 $ netten alırsan.Genel Özellikleri güzel,built in pre amfisi var,sonra SDIF de güzel,2 yol bass refleksi de var,Fiyatına göre özellikleri çok güzel.Tipi de güzel.Hayırlı olsun

ozguc

Sevgili Erhan,

Basi direk kaydetmek icin preamfiden ziyade "direct box" tarzi bir alete ihtiyacin var. Genelde basi ya da gitari masaya direk olarak bagladiginda empedans farkliliklarindan dolayi gain'i cok kisman ya da cok asiri kompresyon kullanman gerekir. Bu da bastan cikan sinyali oldukca kalitesiz bir hale getiriyor. Teknik olarak, basin normal ciktisi 10-12 MOhm civarindaysa, DI box bunu 800-1000 Ohm'a dusurur, boylelikle basin sinyali masaya temiz bir sekilde ulastirilmis olur.

Genelde arada pre-amfi kullanildiginda bunun da DI cikisindan masaya girilir zaten. Yani pre-amfinin aslinda DI Box kismini kullanmis olursun. Eger basin tonu acisindan filan cok seciciysen, benim tavsiyem Aguilar'in DB924 DI Box'i ya da Countryman gibi bir firmanin DI Box'i. Adam gibi bir bas pre-amfisi de bu isi gorebilir, ama rakam yukselir tabii.

Sevgiler,

Alper

ozguc

evet çok saolun arkadaşlar....
Alper "Basi direk kaydetmek icin preamfiden ziyade "direct box" tarzi bir alete ihtiyacin var" demişsin...ama benim bildiğim kadarıyla
Audio Buddy Pre-Amp/Dırect Box....
tekrar ÇOK TEŞEKKÜRLER

seckinkib

ya kim kimle konuşuyor hiç bişi anlamadım  :D

ozguc

:) Başlıklarda parantez icinde yazılı olanlar, o msjı gonderenlerin NICK leri. Eski sitemizden yeni sitemize bu şekilde taşımıştık. Bununla ilgili bi başlık açmıştık, gözünden kaçmış olmalı :wink: