Haber | Steinberg'den Virtual Bassist (Sertac Ekiz)

Başlatan ozguc, Nis 09, 2005, 16:13

ozguc

Steinberg'den Virtual Bassist (Haber)

Steinberg'ün yasal web sitesinden anons edildiğine göre Steinberg ve Wizoo takımı ortaklaşa hazırladıkları Groove Agent,Virtual Guitarist gibi eşlik programlarına, uzun zamandır beklenen bir kardeş programı, 2005 yılının ilk aylarında ,bir yenisini ekliyor.Adı:Virtual Bassist;adından da anlaşılacağı gibi Değişik Stillerde size verdiğiniz armonik direktifler ile eşlik edecek bir bass programı;içinde Rock,Pop,Hip-Hop gibi değişik türlerde set-upları bulunan programı ,bas yazmakta zorlanan veya sıkı bir bas soundu ile çalışmak isteyenlerin çok seveceği kesin.GrooveMatch Teknolojisi sayesinde istenen davul riff'ine uygun bas kalıbı üretilebiliyor.Program'da 6 ayrı Stomp-Box bas efekti,Yüksek kaliteli amfi,Kabin ve Mikrofon secenekleri bulunuyor.Kullanılan ses kalitesi,Dünyaca ünlü Stüdyo bas gitarcıların desteği ile Steinberg bir ilk'e daha imzasını attı.Umuyoruz ki;ülkemizde,Fantazi Pop alt yapılarında,reklam jinglelarınında veya dizi müziklerinde duyduğumuz Virtual Guitarist gibi olmasın sonu..Bu da Aranjörlerimize bir not olsun :)

ozguc

istedikleri kadar plug in yapsınlar, hangi plug in Run For Cover ı calabilir,Portrait of Tracy nin tınısını verebilir :)..Bunlarla cok guzel evde zaman gecırılır eglenılır o kadar ..yasasın Human Touch !

ozguc

Funkman'cim iyi diyorsun,hoş diyorsun ama adamlar bunu zaten Marcus Miller veya Bizim için yapmadılar;Özellikle Türkiye'de zaten Stüdyo müzisyenliği gelişmiyor;TV Jingle'larından tut da;Piyasa düzenlemelerinin ½ 60'ı Virtual Guitar,Groove Agent gibi Plug inler ile dolu;Adam şarkı bası atıyorum 150 YTL bir gitarcıya vereceğime;aslanlar gibi Klavyemden çalarım diyor.Çünkü o proramı 2.5 Ytl'ye alıyor o adam zaten.Şimdi bir de bas plug in'i çıktı ortaya;Bak buraya yazıyorum 6-7 ay sonra piyasa şarkılarının aralarında Slap Cümleleri,Tv jinglelarında Mute Basslar,Motown soundu bas kalıpları duyacaksın..Ve maalesef bunların hiç birini herhangi birimiz çalıyor olmayacak.bir tek artısı şu olabilir;maalesef bir çok aranjörümüz düzgün bas yazamadığı için en azından düzgün kalıplar ve fill'ler duyacağız;Belki sahne de biraz prestijimize etkisi olur.Sevgiler..

ozguc

Yaw özür dilerim bi heyecan yeni topic açıverdim bu konuyla ilgili sontadan gördüm. Bende biraz inceledim programın demosunu bulabileceğimiz bir site var mı acaba?

ozguc

program müzik endüstrisinde ne kadar kullanılır bilmem ama benim gibi yeni başlayanlar için bazı terimleri öğrenmek için iyi bir program olsa gerek...

ozguc

Programın demosu sanırım steinberg.net'te yok bende aradım.sadece Mp3 demoları var.Virtual Bassist'den öğrenebileceğin tek sey belki efektler konsu olabilir.Bu bir eğitim programı değil yalnız;Production'a yönelik işlerde kullanmak amaçlı bir bass sequencing programı;bundan öğrenebileceğin seyleri milyonlarca Cd'de çalınan  bas line'larını dikkatlice dinlersen öğrenebilirisin.Bu programın asıl amacı,düzenleme formundaki bas gitar eşliğini yorulmadan yazabilmen.Bir nevi piyanist şantör olayı.Fiyatı da (Yakında kopya tamamen ortadan kalkacağı için) 300 � civarında olacak.