Micro BR ve "mastering" sorunu

Başlatan , Ekm 01, 2009, 04:10

Sancak

Olay anlaşılmıştır üstad. Benim denemelerimde ya dediğin gibi abuk subuk bir sürü olmaması gereken ses çıktı ortaya, özellikle tuşe sesleri fazladan bir enstrüman ekledi, ya da sanırım limiter yeterli gelmedi, bazı noktalarda PHŞŞŞ diye şeklinde patlama benzeri bozulmalar oluştu sert vurulan yerlerde. İyisimi ben bir limiter pedal bulup onda biraz pratik yapayım ayarları ile ilgili. Tekrardan teşekkürler. Problem tümüyle çözülür sanırım burda yazılanları okumak ve çalışmakla.

ozkansunar

Alntı yapılan: "Sancak"Hımm ben bunlara bir iki gün çalışayım Özkan hocam. :) Yanıtlar için çok çok teşekkürler. Şu an en büyük sorun şu geriye kalan. Kayıttan sonra wava çevirdiğim kayıtları dinlediğimde ses az geliyor. Atıyorum normal CDleri cd playerin sesini 10a getirip dinliyorsam benim kayıtlarda bunu 15-18 filan yapmam gerekiyor. Bunun için önerin ne olur? Kayıt aşamasındaki input level ve gaini artırmak mı (ki o durumda distortiona yol açabilirim) yoksa işlemde sonra dediğin şekilde bunu yapmak mı? Bu sorun için en kolay çözüm önerin ne olurdu abi senin?

Sevgili Sancak,
Kayitlarimiz mixdown haline donusturdugumuzde volum maksimizasyonu, yada pre-mastering denen islem yapilmadigi icin cd player da dinlerken amfinin sesini yukseltmek dogal, bu benim basima da gelir, zira cd playerde dinleme esnasinda sirf volumu acmayacagim diye input gaini tehlikeli  ve OL olmaya musait noktalar tasimak riskli.(distortion a acik olacaktir, kesin!)
Kayit asmasi bittikten sonra volum maksimizasyonu mixdowdown ve masteringte olur,
benim onerim, -10db degerini gecmeyen temiz, dengeli duzgun calinmis bir bass partisyonu mixdown yada mastering asamasinda kendini gosterecektir.
Madem cihazimis ustunde Limiterimiz var, o halde kullanilmasina azami gayret sarf edelim, etut yapalim,Roland hic bir seyi laf olsun diye koymaz...
---
Ilkercigim anlattigi Cubasei ve waves plug-inlerin limiterleri kolay kolay peak kacirmazlar. Saniyorum ....
Benim: gorusum, microda daha cok kayit etme ruhu kayitta rahat ve temiz calma deneyimimiz iyice artiralim, guzel sarkilar, eserler ciksin. Post production isin kolay kismi, Software de kullanabiliriz..