Şarkılarda bassları silmek

Başlatan , Ekm 13, 2009, 19:10

Şu sıralar adobe audition 3.0 kullanıyorum ve backing tracks veya orijinal şarkıdan bassları kısmaya çalışıyorum. Effect menüsündaen çeşitli şeyleri denedim ama (Stereo Imagery-->Center Channel Extactor, Filter & EQ vb.) tatmin edici bir sonuç alamadım.

Sadece Audition programı da olmayabilir balki daha verimli bi program olabilir önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

bununla ilgili cesitli eq ayarlari denemek bir nebze sonuc verebilir ama orjinal kayit elinde olmadan tamamen kisman mumkun degil. orjinal kayittan kastim orjinal kanallarin elinde olmasi. vokaller, gitarlar, gitarlarin dubleleri, davullar ve baslar elinde olacak. sen audio mixdown yaparken baslari 'mute' edeceksin ve bu sekilde audio mixdown alacaksin.haa bas gitarin hangi notalari bastigini bilip o frekanslari o bolgelerde tamamen kisarsan bas gitari tamamen kismis olursun. ama o frekanslarda bas gitar ile ortusen diger sesleri de yok edersin mesela davullarda da bi azalma olur keza ortusen diger enstrumanlarda azalma olur. yani parcanin audio ya da mp3 yada herneyse o formattaki halinin elinde olmasi yeterli degil. wav halinde tum kanallar elinde olsa ancak o sekilde tamamen kisabilirsin baslari.

onun farkındayım zaten, mp3 e müdahale etmeye çalışıyorum yoksa kanal kayıt olsa mesele değil.

Sancak

Tascam'ın çalışmaya yönelik cihazları mp3ler üzerinde bu işlemi yapıyor direk. Bende var ama kitapçığına baktım frekansları belirtmemiş nedir nasıl yapıyor diye. "Tascam bass tariner" diye aratırsan belki yurtdışı forumlarda ulaşabilirsin bu bilgiye. Oldukça da başarılı bir şekilde çalışıyor tascamlarda bu iş. İstenirse bassın tonunu öne de çıkartabiliyor herhalde onu da aynı frekansları arttırarak yapıyordur. O durum için de frekans yazan biri var mı diye aratabilirsin.

Auditionda, dynamic EQ ile oynayınca bişeyler ortaya çıkmaya başladı davulun kickleri hafif kıssa da basslar nispeten azaldı. Bakayım şu Tascama da, sağol.

Edit: Ben bu işi yazılımla halletmeye çalışıyordum aslında, donanımla değil. Yine de sağol (aletler canavar ama parasından yanına yaklaşılmaz).

Sancak

Yok zaten Tascam ile yap demiyorum hocam ben de. Tascam bu işi çok iyi yapıyor, o hangi frekanslarla bu işi yapıyor onu bulursan işin kolay olur diyorum. ;) Kickler bas ile birlikte azalıyor biraz Tascam'da da. Sanırım doğru yoldasın.

Senin dediğin yazıyı yazınca "bass trainer" diye arattırınca öyle oldu, şimdi ayrları nasıl yapıyorlarmış onları bulamaya çalışayım, sağol.

ersint79

tam istediğini yapan ufak bir program vardı, akşam evde bir bakıp bulabilirsem yazarım.

ozkansunar

Celemony melodyne , dijital anlamda sesleri biraz ayristirabiliryor, belki isine yarar.

ersint79

bir zaman cok kullandigim bir programdi ama bulamadim programlar arasinda. arsive bir bakip tekrar yazarim. ismi de aklima gelmiyor aksi gibi :)

Alntı yapılan: "ozkansunar"Celemony melodyne , dijital anlamda sesleri biraz ayristirabiliryor, belki isine yarar.

teşekkürler, bakayım.