reason 4 sound bank

Başlatan , Haz 26, 2010, 21:06

yeniharman

Merhabalar;

Reason 4 programını bilgisayarıma kurdum fakat programın içinde gelen demo dışında hiç ses örneği yok. Sanırım eklenti vs.. kurmam gerekiyor üzerine. Nereden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilecek birileri var mı acaba?

Teşekkürler

avaitor

reason da dr.rex var. drek ordan grebilirsin davul,perküsyon ve gitar sesleri mevcut..dr.rex 'e creat ten girip altlara doğru inersen görürsün.tıkladığın zaman işini halledebilirsin.

yeniharman

teşekkürler avaitor.
yalnız şu anda farkettiğim kadarıyla tüm davul ritmleri 4/4'lük. ritmle oynama şansımız yok mu acaba bu örnekler üzerinde. mesela 3+4/8'lik yapmak istiyorum.

avaitor

hayır yok dostum.anca paket olarak ses dosyaları indirirsen.istediğin kendi ritmi yazabilirsin...reason nın şöyle bir özelliği var..mesela dr rex den bi tane ritim attım.üstüne birde perküsyon attın..program bu iki ritmin ölçüsünü dengeliyor...midi klavyen yoksa reason pek bir işe yaramıyor. anca ordaki ritmleri veya diğer loopları kullanarak bir alt yapı oluşturursun..onu ordan waw olarak kaydedip.başka bir programda üstüne ne çalacaksan çalarsın :)