Yalıtım sungerleri

Başlatan , Nis 28, 2006, 18:43

magius

şu studyolarda kullanılan sungerler wardır hani bilirsiniz yumurta kabı gibidir şekli onları nerden bulabilirz bilen warmı

1oktay

Piyasada    pek  hazır  olarak   bulamıyabilirsin   özel  sipariş  olarak   yapılıyor....m2 si   8  milyon...kaç  m2  istersen   bildir...siyah  ve  beyaz  renklerimiz  mevcuttur.siyah...m2 si 9 milyon 500 m2 ye  kadar

lostcontrol

Ankaradaysan Rüzgarlıda bulabilirsin.Ama başka yerde de inşaat yalıtım falan filan satan yerler vardır ordan alabilirsin.

magius

ya bana fazla diil 3 4 m2 bişi lazım da balıkesirden istanbula  ilginç geldi bana

sertac

Bauhaus tarzı yapı marketlerin çoğunda bulabilrisin;Adı: piramit akustik izolasyon süngeri;Kalınlığına göre değişmekler beraber; 50 x 50 boyutlarında olup,ses yutma klasmanına göre de fiyatları değişiyor;
benim Bauhas'da denediklerimdeki fiyat aralığı 4.70 ile 15 Ytl arasındaydı (Her parca)
Eğer studyo gibi bir çalışma ortamında kullanacaksan bir odayı bunlarla kaplamak maliyetli olabilir;başka bir formül de (özellikle çalışma stuydoları için)Yatak  Süngerin alıp;Plakalar halinde tahtalara çakıp duvara monte etmek,üstüne de döşemelik kumaş çekersin;hem şık görünür hemde orta kalitede bir izolasyoına sahip olursun.
Netten araştıtırsan izolasyon malzemesi satan bir ton şirket var zaten;
İstanbul İkitellli,Karaköy ve Ümraniye bu konuda cennet diyorlar.

magius

heh çok saol sertaç abi ya en iyisi ben karakoy tarafına gidiyim hem yakın omadı o adını yazamadığım yapı markete artık

sertac

Ben bu hafta içi çalışma odam için sünger olayına giricem,gerekli fiyat ve adres bilgilerini yollarım;yüksek ihtimal ile Ümraniye Modoka'dan temin edicem,eskiden öyle yapmıştık.Kolay gelsin.

sertac

Biraz geç oldu ama konu ile ilgilenen arkadaşlar için fiyatları söyle açıklayayım;Yoğunluk olarak yüksek yumurta veya piramit  60 x 120 ebatlarındaki ses yalıtım süngerlerinin fiyatları 15 YTL'den başlıyor,daha ucuza da var ama iş görmez;denedim biliyorum.Duvara Bally'nin yeşil kutusu ile yapışıyormuş,kokusu 3 günde gidiyor ve zehirlenme riskiniz de var;Bunun yerine ben studyomda söyle bir sey denedim;ve başarılı oldu;Kaliteli bir (3M olabilir) çift taraflı bant ile süngerlerin arkasına çerçeve çektim;gayet başarılı ve güzel oldu,üstelik ne koku,ne de kurumasını bekleme derdi var.Dileyenler karaköy hırdavatçılar çarşısındaki ERMAK yalıtımdan bu süngerlerden edinebilirler;gayet düzgün bir mağaza.
Sevgiler..

stormwinder

arkadaşımın bir studyosu var ve oranın yalıtımını bizzat biz yaptık oraya büyük süngerlerden(taşyünü süngeri sanırım)alıp duvara monteledik(poşeti 40 ytl ve her poşettte 8 tane vardı sanırım)yani orjinal studyo yalıtımı böyle yapılıyormuş onu ögrendik ayrıca piramitlerden alıp taşyünü-)kontraplaka-)ve piramid olarak işi bitirdik. piramitler tek başına sanırım pek fazla bir yalıtım imkanı vermiyor ayrıca o taşyünü olayında havaboşlugu bırakacaksın ki akustik iyi olsun.yani bu yalıtım işi pekte kolay bir iş degilmiş velhasıl onu anladık :D  8O