Ses Kartı + PreAmp

Başlatan Erhan Basol, Ara 02, 2006, 05:32

erhanbasol

merhaba arkadaşlar...amacım basgitar'ı pc'ye bağlayıp kayıt yapmak...
forum sayesinde pc'nin olması gereken özellikleri hakkında fikir sahibi oldum...
ancak ses kartı konusunda kararsız kaldım...yani basgitar'ı pc'ye direkt bağlamak için pream gerekli olduğunu okudum...bunun yerine preamp'lı bi ses kartı alsam işimi görür mü? tabi hangi ses kartları preamp'lı onu da bilmiyorum...mesela Mobilepre USB ? M-Audio'nun önereceğiniz bi ses kartı varmı?
teşekkürler.......

Kargaburun

Preamplı bir ses kartı yerine di box alıp bununla basını ses kartına bağlayabilirsin. Böyle daha esnek olur. Behringer'in bdi21'i var, 100 milyon civarı. Gene Sansamp'ı taklit etmişler ve hatta geçmişler diye yazmıştı basadam.

erhanbasol

Çok saol ... ama zaten bi ses kartı da almam gerek...bende pc'nin standart ses kartı var...

machine_gewehr

Direk mikrofon girişine bası takıp kayıt yapabilirsin.Amfin varsa amfinin headphone çıkışını mikrofon girişine takabilirsin.
Profesyonel kayıt gerekli değilse bu idare eder.

funkyroads

Meraba,

Ben "Esi Quatafire 610" diye bir ses kartı kullanıyorum. Bu kartta preamp mevcut ve condenser mikrofonlar için +48khz özelliği de var. Çok güzel kayıt alıyor. Bi araştır, kesinlikle işini görecektir...

Alacağın ses kartı şimdiden hayırlı olsun...

erhanbasol

çok saol funkyroads....bi bakmakta fayda var :)

marcus

Amfin var ise line-out'unu ses kartına girerek de kayıt alabilirsin. Line-out amfinin preamp çıkışıdır. Ben kayıtlarımı öyle yapıyorum. Gitar ve basları bas amfimin line-out'undan ses kartına giriyorum. Ses kartım da standart on board ses kartı...

erhanbasol

slm marcus...senin kaydını dinledim (heyecan pınarı) gerçekten harika...bendeki amfi(aria pro2 30w) ile aynı sonucu alırmıyım bilmiyorum ama...bi denemekte fayda var...sanırım en masrafsızı bu olacak:)
çok sağol....

bass1234

Bu konu başlığını biraz geç farkettim ama olsun, yine de paylaşmakta fayda var diye düşünüyorum.

Çok önceden bas gitarım ile "kayıt yaparken" direkt olarak ses kartına giriyordum ve aldığım sonuç  pek de tatminkâr bir sonuç değildi.

Geçtiğimiz Aralık ayının başında SANSAMP Bass Driver DI sahibi oldum; kayıtlarda aldığım soundun artık daha tatminkâr ve de doyurucu!

SANSAMP'ın preamfisi gerçekten de hayatımı değiştirdi diyebilirim. Ciddi bir sound arayışı içerisindeydim, neyseki imdadıma SANSAMP BDDI yetişti.
Diyeceğim o ki PC ile beraber çok güzel sonuçlar almak mümkün. Tabi kullanmış olduğunuz ses sistemi de bunu doğrudan etkiliyor.

Kayıt konusuna gelince...
Gerçekten de maliyeti yüksek ses kartları var; ama çok profesyonel bir kayıt beklentiniz yoksa, kayıtta onboard ya da 30 $'lık ses kartları, uygun gördüğünüz bir preamfiyle kullanıldığınızda işinizi fazlasıyla görecektir zaten.

Sevgiler...