evde kaliteli kayıt...

Başlatan , Oca 02, 2007, 15:30

zubriki

merhabalar...
evde şu anda iki enstruman - bas ve elektro gitar - mevcut fakat yazın da bir midi klavye alıp odayı biraz şenlendirmek istiyorum... asıl amacım odamda kayıt yapmak, bu yüzden pre-amp, mikser, ses kartı gibi şeyler de alacağım. ama ne almam gerektiğini bilemiyorum, bu işlerden anlayan büyüklerimden yardım istiyorum... yani 3 enstruman için kayıtta neler kullanmam gerekir?? şimdiden teşekkür ediyorum

sertac

[list:[img]
Alntı yapılan: "zubriki"merhabalar...
evde şu anda iki enstruman - bas ve elektro gitar - mevcut fakat yazın da bir midi klavye alıp odayı biraz şenlendirmek istiyorum... asıl amacım odamda kayıt yapmak, bu yüzden pre-amp, mikser, ses kartı gibi şeyler de alacağım. ama ne almam gerektiğini bilemiyorum, bu işlerden anlayan büyüklerimden yardım istiyorum... yani 3 enstruman için kayıtta neler kullanmam gerekir?? şimdiden teşekkür ediyorum

Öncelikle Merhaba;
Evde PC Harddisk'ine kayıt yapmak için ilk etapta;,iyi bir sistem,Bence Min.1 Gb ram,TErcihen SCSI bir Harddisk,Kayıt Yapacağın Software ve Gerekli plug-in'leri geçiyorum;Bunlar zaten olması gerekenler;

Ses kartı : Orta karar bir USB,Fırewire veya PCI bir ses kartına ihtiyacın oalcak;Bu ses kartlarının yeni nesil olanlarının çoğund;orta kalitede de olsa Enstruman veya Mikrofon Pre-Amfisi,Phantom Power (48 V Güç kaynağı gerektiren stüdyo tipi mikrofonlar için besleme),Stereo Kulaklık çıkışları vd. özellikler mevcut zaten.

Ses Kartları ile ilgili bir kaç araştırma var;(Forum-Ses Kayıt)Özellikle fire Wire ile ilgili bir kaç izlenim vardı;Bunlar senin için faydalı olur diye düşünüyorum;Orada genel anlamda incelemeler ve fiyatları da var;

Eğer ki birkaç alet birden prova mantığında veya hücum kayıt mantığında bir şeyler düşünüuorsan o zaman elbette;Minimuma yetecek kadar kanallı bir mikser almak durumunda kalacaksın,Eğer ki Multi Track kanal kayıt yapacaksan miksere ihtiyacın olmayacak;çünkü kullandığın programın zaten bir miks konsolu olacak;tüm tonlama ve efektleme işlemlerini real-time veya daha sonra miks aşamasında yapabilirsin.)

Midi Klavye:'ye gelince;49 veya 61 tuş USB bir herhangi Midi Controller'ı tercih edebilirsin;Şayet hespalı olmasını düşünüyorsan;M Audio keystation'ların fiyatları oldukça uygun.M-Audio Dışında Evolution,Edirol,CME,Fatar gibi aletleride tercih edebilirsin.

Pre-Amfi : Eğer orta karar bir ses kartı alırsan bir çoğunda;Ev kullanıcılarını düşünerek;yukarıda açıkladığım gibi pre-amfi koyuyorlar.Sonuçta seni tatmin eder düşüncesindeyim.Pre-Sonus,M-Audio,Terratec,Edirol gibi markaların ülkemizde satılan ve hesaplı bir çok modeli mevcut.

Genel anlamda böyle ama şu konuda hem fikir olalım;ev studyosu kesinlikle bir hastalık;bu yuzden alacağın aletlere cok dikkatli bak;yani senin ihtiyacını o an için görecek aletler almaktan uzak ol;ileriye dönük aletler al;Mesela '' Yahu Bende Konderser Mikrofon zaten yok nasıl olsa;Phantom Powersız bir Alet de olur'' Deme;Çünkü her şeye ihtiyacın oluyor;

Bu bağlamda öncelikle Ses Kartı ve Midi klavye almakn gerekiyor;Pc'nin durumunu bilmiyorum ama gerekli ise;biraz upgrade edilmesi gerekli olabilir;
Kolay Gelsin;[/list:u:[img]

zubriki

çok teşekkür ediyorum...
bilgisayar kısa sürede 1gb veya üstü ram olacak. yazılım olarak da elimde, cubase ve de guitar rig var. guitar rig modellemede işime epey yarayacak gibi duruyor. ses kartı m-audio lara bakıyorum ben de ve eğer pre-amp gerekmeyecekse beklemek hata:) midi klavye 49 tuşlu yetecektir, araştırdım biraz. mikser de işte o zaman en sona kalan eleman. bugün aklıma geldi, normal bir creative ses kartı+pre-amp almak. ama öğrendim ki m-audio ile gerek kalmıyor bunlara... tekrardan yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum, saygılar...