bilgisayar amfisini bas amfisi olarak kullanabilirmiyim?

Başlatan , Oca 12, 2007, 13:26

YaVuZz

slm.başlıktanda anlaşlabileceği gibi bas gitarımı direk bilgisayara bağlayıp bilgisayarın amfisini bas amfim gibi evde kullanabilirmiyim?bu durum acaba amfiye bi sorun veririmi?çünkü elektro kullanan arkadaşlarım bu sölediğimi yapabiliyor.acaba bas gitarcılar içinde aynı durum olabilirmi?biliyorum illaki bas gitar amfisi kadar ii bi ses alamam fakat hiç değilse amfiyi alana kadar böle bişey yapabilirmiyim.Birde bu iş için önerebileceğiniz  bilgisayar amfileri varmı?phılıpsin 5+1ini alsam idare edermi?şimdiden tşk

buraks19

Ses verir tabi seni ne kadar tatmin eder bilemem..Ama amfi alana kadar çalışcam diyorsan tabiki olur..Bence 5+1'e ekstra para verme idare et birsüre para biriktir ve kendine bir amfi al

basadam

Pratik amacıyla makul volüm seviyesinde olur. Hele bir de iyi birkaç plugin edinirsen gayet güzel olur.

khazol

Basadam hocam. Birkac plugin edinsen iyi olur demissin. Ben de evde 5+1 in amfisine bagliorum basimi. Bu pluginler nelerdir ne ise yararlar acabilir misin biraz?

bass1234

Eğer 50 W altındaki bir amfiye çalışırım, pratik yaparım diye para bayılacağına, onun yerine git bilgisayarına 5.1 ses sistemi al daha iyi, derim!
En azından ses sistemin olur, paranı fuzuli yere harcamamış olursun. Bas gitarını da PC ye girersin, olur biter...
İlerde de istediğin tonu veren bir preamfi alırsın, bilgisayarına onunla girersin.

basadam

Alntı yapılan: "khazol"Basadam hocam. Birkac plugin edinsen iyi olur demissin. Ben de evde 5+1 in amfisine bagliorum basimi. Bu pluginler nelerdir ne ise yararlar acabilir misin biraz?

Cubase ve benzeri yazılımlarda kullanmak üzere efekt eklentileri...

Bende BBE Sonic Maximizer var, bir de Cakewalk'un Amp Sim Lite diye eski birşeyi var (aslında gitar amfisi simülasyonu yapıyor) - İkisi de DirectX plugin'i. Bir de M-Audio sitesinden bedava indirdiğim GT Player Express var - bu da VST. Hiç fena değiller.

YaVuZz

arkadaşlar teşekkürler tamdüşündüğüm  cvpları verdiniz.bas1234'ün dediği gibi ilerde 50w üstü bişey almak için bunu yapmam daha mantıklı.fakat araştırdığım kadarıyla şöle bir sorunla karşılaşırsın diyolar:ilerde amfinden artık dip gürültüsü gelmeye başlar ve bu amfin işe yaramaz hale gelir.bu tür problemle karşılaşan veya böle bir olayı duyan varmı aranızda?

Producsion-Tv

Bu yazı Forum Kuralları'na uygun olmadığı için silinmiştir.

Moderatör

bass1234

Alntı yapılan: "Producsion-Tv"Bu yazı Forum Kuralları'na uygun olmadığı için silinmiştir.

Moderatör

Forum kurallarını okumaya davet ediyorum...

Gokmen

Ben evde hala bilgisayara bağlıyorum bas gitarı, amfiyi evde kullansam apartmandan atarlar ( önden hanım evden atabilir tabi) o sebeple bilgisayara giriyorum, Cubase üzerinden Ampeg VST şeklinde, ya da direkt Ampeg'i açıp o şekilde kullanıyorum. Müzik setine bağlı olduğu için sesi çok açmıyorum ( sonuçta müzik seti hoparlörleri onu kaldırmaz) ya da kulaklıkla takılıyorum.

Alınacak tonlar çok kısır olmaz eğer bir plugin uygularsan, ya da ses kartına bağlı olarak tonlar gayet hoş olabilir. Örneğin, biz bateristimizin evinde kurduğumuz düzende hem prova yapabiliyoruz hem kayıt alabiliyoruz, orada kullandığımız ses kartı Maudio Delta 1010, ben ne plugin kullanıyorum ne başka birşey, direkt ses kartına giriyorum bas gitarı ve elde ettiğim ton tam istediğim kayıt tonu. Evdeki Maudio 2496'da öyle gelmiyor mesela ton.

Ayrıca gecikme (latency) problemleri, bu tip özellikli ses kartlarında (Maudio'larda mesela) olmaz.

Evde pratik yapmak için bence bilgisayara girmek mantıklı. Ama bas gitarın zevki tabiki amfi ve kabinle çalınca olur. B (4 telli çalanlar için E ) teline vurunca böyle için hoplayacak :)

ozkansunar

Ben burada farkli bir nokta yakaladim. 1. si niteligi kabul edilmis bir amfinin cikaracagi analog sesi hi-end Anolog- digital convertorler disinda oldukca iyi taklit etmek pek zor.
Ancak apartmanda komsu sorunsali, hanim sorunsali filan diyince pc de mubah tir! kulaklikta hatta cep  telefonu da! Mademki duyulacak kadar bir ses lazim... pc yeterlidir ! fazlasini cikartabilene ne ala! bravo

ben bilgisayarda kullanıyorum kesinlikle berbat birşey hiç tavsiye etmem ya sesleri iyi duyamıyorsunuz mesela re ile re # aynı gibi geliyor kulağa

eren90

sesi fazla açma idare eder evde:) bende hiç evde bass amfisi kullanmadım. ufak bi elektro amfisi var ona takıyorum bazen... ara sırda pc ye takıyorum. Evde ideal bence;)

Tutatsuta

Alntı yapılan: "basadam"
Alntı yapılan: "khazol"Basadam hocam. Birkac plugin edinsen iyi olur demissin. Ben de evde 5+1 in amfisine bagliorum basimi. Bu pluginler nelerdir ne ise yararlar acabilir misin biraz?

Cubase ve benzeri yazılımlarda kullanmak üzere efekt eklentileri...

Bende BBE Sonic Maximizer var, bir de Cakewalk'un Amp Sim Lite diye eski birşeyi var (aslında gitar amfisi simülasyonu yapıyor) - İkisi de DirectX plugin'i. Bir de M-Audio sitesinden bedava indirdiğim GT Player Express var - bu da VST. Hiç fena değiller.
Abi biz bu plug-inleri senden nasıl alabiliriz? Bize ulaştırabilir misin?  :)

ersint79

bilgisayarin ses sistemini kullanirken ampeq svx ile calismak benim icin bir vazgecilmez. arada guitar rig 3 programini da kullaniyorum, ikisi de gayet basarili programlar. normal ses sisteminden daha kaliteli ses almak icin iyi cozumlerdendir.