Finale 2003 Programı Hakkında Acil Yardım!!!

Başlatan M.GÖKHAN YüKSEK, Nis 12, 2007, 16:16

MGY

Finale 2003 programında karşılaşılan problemli işlemler:::
(Bu sorular özellikle t.m. fontları kullananlar için geçerlidir)
1- Porte başlarında makam donanımını yazmak için options, document options.clef yolu ile bir donanım oturtuyoruz.Sonra eser ilerledikçe MAKAM DEĞİŞTİRMEK istiyoruz.Yeni makam donanımını belli bir ölçüden sonra başlasın istiyoruz.Bu nasıl gerçekleşir.(Zira yeni donanımı yazdığınızda yukarıdan aşağıya kadar bütün satır başlarına oturuyor).Ve hatta birkaç ölçüden sonra tekrar eski donanıma dönmektadir.

2- Serdon fontlarında yaklaşık 24 tane font oluşturulmuş durumda.Bunlar tahminen 40-45 makamı gösteriyor.Ancak bazen orada olmayan donanımı oluşturmak gerekiyor.Bu işi çeşitli işlemlerle yapabiliyoruz.Ama oluşan donanım Shape selection'da oluşuyor.Tıklayınca porteye geliyor.Ama tekrar Shape selection'u bulamıyorum.O bakımdan Shape selection'da bulunan küçük ölçekli donanımı;Ya Serdon içine veya Symbol selection'a atmak gerekiyor.Kolaylık yönünden..
Şimdi sorum şu;
Shape Selection'daki bir küçük kareyi(Semdolü)Serdona veya Symbol selection'a nasıl atarız???

Yardımlarınız beni çok memnun eder..Teşekkürler...

sertac

Ben sürekli olarak ya elde,ya da sibelius ile yazıyorum;eskiden finale kullanmıştım ama sibeliustan cok daha kullanımı rahattır final'in;cd'si olması da gerekli bende;Bir yükliyip bakmi su olaylara;