cubase kayıt sorunu

Başlatan EMRAH, Tem 18, 2007, 21:12

bassextreme

cubase'de audio kayıt yaparken sorunla karşılaşıyorum..
audio1 e beatcraft'dan davul kaydı yaptım audio2'ye bass kaydı.. cubase yaptığım davul kaydını audio2'deki bass kaydına record ediyor..yani davul çalarken bass'ı kaydetmek istediğimde davulun sesinide alıyor nerden alıyorsa.. dolayısıyla ses bozuluyor.. pc'de açtığım metronomu bile kaydediyor..ses kartım sound blaster live 24 bit..yardımlarınızı bekliyorum

Racsen

Windows, ses denetiminden "kaydederken" bölümünde line-in kanalını seçiniz, stereo mix kanalı işaretli şu anda.

bassextreme

çok teşekkür ediyorum racsen sorun çözüldü..

bassextreme

Ama şimdide şöyle bi sorunla karşılaştım. amfinin line out çıkışından ses kartına bağlantı yapyığımda line-in seçiliyken çok küçük frekansta ses alabiliyorum kayıt esnasında..mikrofon seçiliyken gayet güzel ses alabiliyorum ondada yukarıdaki sorunla karşılaşıyorum amfi bağlayarak line-in den kayıt yapamazmıyım???buarada line-in seçeneğinin sesi sonda??

Racsen

Alntı yapılan: "bassextreme"Ama şimdide şöyle bi sorunla karşılaştım. amfinin line out çıkışından ses kartına bağlantı yapyığımda line-in seçiliyken çok küçük frekansta ses alabiliyorum kayıt esnasında..mikrofon seçiliyken gayet güzel ses alabiliyorum ondada yukarıdaki sorunla karşılaşıyorum amfi bağlayarak line-in den kayıt yapamazmıyım???buarada line-in seçeneğinin sesi sonda??

Amplinin volume seviyesi ne durumda? Cubase in giriş kanalının ses seviyesi ne durumda?

bassextreme

amfinin ses ayarı saat 10 yönünde cubase'in giriş kanalı son seviyede..

funkman

Burdaki sorun, amfi cıkışının mono out olması.Bilgisayar ın girişi ise stereo jak a gore ayarlı.Ses tek hoparlor geldıgı ve line in girişinde ses yukseltilmedigi icin dusuk ses duyuyorsun.Bunun icin iki cozum var, 1.si amfinin kulaklık cıkısı varsa, bir ucu stereo küçük jak, diğer ucu (1/4 trs) stereo büyük çivi jak kullanmak.Eger kulaklık cıkısı yoksa, mecburen, mikrofon girişinden kayıt yapıcaksın.Cozum olarak da araya bir mixer koyabilirsin.Ya da line in den mono kayıt yapıp, kayıtı daha sonra bir wave edit programıyla stereo formata cevirebilirsin.

Racsen

Cubasede çalıştığın için herhangi bir programa ihtiyacın yok aslında ses seviyesi az geliyorsa kanalı kopyala ses seviyesi artıcaktır, wave ın içinden de arttırabilirsin fakat dip gürültüsü falan varsa onlarda artıyor.

Çalarken mi ses seviyesi düşük geliyor yoksa kayıt ederken ki giriş kanalındaki seviyemi çok düşük ? ne kadar düşük? çalarken ki cubase giriş kanalının bir resmini koyabilirmisin mesela?

bassextreme

ses duyulmayacak seviyede düşük. çalarken ve kaydederken hiçbir değişiklik yok iki durumdada ses frekansı düşük. kulaklık çıkışından alınca bayaa bi yükselme oldu dip ses falanda yok. arık böle idare edicezz.. çok teşekkür ediyorum yardımlarınızdan dolayı.