yardım cı olun lütfenn

Başlatan Muratkaan, Eyl 05, 2005, 13:28

FunK-Flea

slm en yakın zamanda bilgisayarım yeni parçalarla toplatmak istiyorum  aynı zmnda kayıtta yapmak istiyorumda bunun icin gereken sistem nedir birde kullanmam gereken programlar şu anda pc imin özellikleri budur
P4 1.8 gHz 256mB ram 65 mb ekran kartı, SES kartım soundmax soundblaster creative in galba emin degilim 40 gB hardisk  bu kadar yani neler yapabilirm bu pc ye neler takiim

Ferruhb

Öncelikle ram ini 1gb yapmanı tavsiye ederim, harddisk ini yükseltebilirsin birde ses kartını değiştirmen gerekir.Creative oyun ve film izleyenler e yönellik kartlar yaptığı için genelde kayıtta gecikmelere ve zahmetli kayıt yapmana sebep olur. Bu yönde bi sektör oluştuğundan ses kartı seçimi için pc satanlardan ziyade müzik mağzalarının (stüdyo ekipanı satan) fikirlerini alabilirsin.
İyi kayıtlar dilerim şimdiden.

sertac

Ferruh'a Ram konusunda kesinlikle katiliyorum,özellikle virtual studio intruments teknolojisinin Pc'lerde yer almasiyla 512 mb ram dahi yetmezken,256 mb Ram ile isin cok zor olur.1 Gb ram,Bunla beraber serial ata bir Hard Disc ki,bu da takribi olarak 80 Gb'lık desek ilk baslarda senin isin hayli gorur.Soundmax diye bir creative urunu var mi bilmiyorum ama;en kotusu AsioForall gibi eklentiler kullanarak,bir sure ses kartinın ASIO sorunlarini idare edersinm,Yalniz iyi bir anakarti da unutmamak gerekir ki sen anakartin hakkinda pek bir bilgi vermemişsin.Asagi yukari boyle bir sistem ile,Demo kayitlarini basarili bir sekilde yapmam mumkun.Elbette sistemden sonra sirada programlar var..Basarilar.
Sertac Ekiz

DeatH_666

Funk Flea benim ya anakart hakkında hala daha pek bilgili degilim bu arada parasızlıktan dolayı sadece ram i yukselttim 256 sd ram in üstüne 512 ddr ram taktım doalyısıyla 768 mb ram evde ufak bir demo kayıt icin yeterli olucagını zannediyorum zaten fazla bir seyde beklemiyorum. Anakartım BİLDİGİM kadarıyla  asus p4 1.8 işlemci motherboard s4 falan bişiler yazıodu su anda iş yerideyim aksam eve gidince tekrar bakacagım. amfiden saglıklı bir sekilde pc ye cıkısıda buldum ses kartınında tam ogrenicem yazacagım buraya ondan sonra tekrar bi cevaplandırın lütfen.