ses kartı ?

Başlatan , Mar 24, 2008, 15:26

avraaen

Merhabalar.. Ben enstrümanı ve pedalları direk bağlayıp kayıt yapacağım  ve aynı zamanda da bilgisayarın kendi ses kartı olacak external ve 5.1 hoparlörler bağlanabilen bir ses kartı arıyorum.. Tavsiyesi olan var mı? M-audio da sanırım böyle bir şey yok....

avraaen

avraaen

başka bir soru o zaman : mesela bir usb ya da bir firewire ses kartı aldım.(aklımda m-audio fasttrack usb var) bunu masaüstü bilgisayarıma usb den girdim.. pc im de zaten bir ses kartı var , ki 5.1 hoparlörlerim ona bağlı..  Usb den 2. yi girdiğimde usb ses kartımla kayıt yapıp bilgisayarın üstündeki kartla sadece ,oyun,film vs gibi şeyler için kullanımına aynen devam edebilirmiyim ? ikisi birbirini nasıl etkiler ? yoksa zaten harici ses kartlarının olayı mı budur? cidden hiç bir bilgim olmadığı için soruyorum bunları..

Tahminimce Denetim Masası>Ses ve Ses Aygıtları kısmındaki "kaydetme cihazı/çalma cihazı" ("Sound Playback/Sound recording") kısmından usb yi kaydetme aygıtı olarak seçersen ve çalma aygıtı olarak anakartın üzerindeki ses kartını seçersen söylediğin şeyi yapabilirsin.